Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:05)

    Składniki na 12 porcji Na ciasto: 150 g masła, 150 g gorzkiej czekolady, 5 jajek, 1 łyżka kakao, 180 g cukru. Na mus: 100 g masła,100 g gorzkiej czekolady, 3 jajka, 2 łyżeczki kakao , 120 g cukru, 2 łyżeczki żelatyny. Ponadto: 100 g ciemnej czekolady, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:05)

    Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 100 g gorzkiej czekolady, 250 g miękkiego masła lub margaryny l 250 g cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 4 jajka, 100 g mąki ziemniaczanej, 250 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g kakao, 125 ml mleka. Ponadto: 300 g wiśni,4 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 i ½ łyżeczki żelatyny, 200 g gorzkiej czekolady, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto i nadzienie: opakowanie ciasta francuskiego • 60 dag twarogu • 2 jajka • 30 dag mrożonych truskawek • 6 dag cukru pudru • 4 łyżki cukru pudru z wanilią • łyżka mąki ziemniaczanej • jajko do posmarowania • cukier puder Sos waniliowy: 125 ml mleka • 125 ml śmietany 30 proc. • 2 żółtka • 2 łyżki cukru pudru z wanilią

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 25 dag mąki • jajko • 3 dag masła • 90 ml wody • szczypta soli Nadzienie: 50 dag twarogu sernikowego • 40 dag brzoskwiń z puszki • 3 jajka • 6 dag masła • 10 dag cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 15 dag mrożonych jagód

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej • żółtko • 3 łyżki oleju • łyżka octu • szczypta soli Nadzienie: 40 dag twarogu • 30 dag mrożonych wiśni • 25 dag masy makowej • 2 jajka • 1/2 szklanki cukru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dekoracja: 150 ml śmietany 30 proc. • 2 łyżki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej • jajko • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju Nadzienie: 80 dag jabłek • 30 dag zmielonych orzechów włoskich • 15 dag brązowego cukru • 12 dag śmietany 36 proc. • 3 łyżki rumu • 2 łyżeczki cynamonu Wierzch: skórka pomarańczowa lub posiekane orzechy • 2 łyżki mleka • cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 12 porcji: ● 25 dag orzechów włoskich ● 20 dag cukru ● gotowa polewa czekoladowa ● 15 dag margaryny ● 2 jajka ● 25 dag mąki ● 5 łyżek mleka ● zapach migdałowy ● 3/4 torebki proszku do pieczenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto ● 3 jajka ● 5 dag cukru ● 6 dag mąki pszennej ● łyżeczka mąki ziemniaczanej; Krem ● 25 dag masła ● 25 dag gorzkiej czekolady ● łyżka cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 10 porcji: ● 8 jajek ● kostka masła ● 40 dag cukru pudru ● 30 dag maku ● 60 dag jabłek ● 10 łyżek kaszy manny ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 2 tabliczki białej czekolady ● kilka kostek gorzkiej czekolady ● wisienki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Skład na 18 porcji: ● 200 g mąki ● 175 g drobnego cukru ● 4 jaja ● opakowanie cukru waniliowego ● cytryna ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 75 ml oleju słonecznikowego ● 75 g konfitury malinowej ● 2 łyżki kakao ● 125 g gorzkiej lub deserowej czekolady ● 50 g śmietanki kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0