Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto ● 3 jajka ● 5 dag cukru ● 6 dag mąki pszennej ● łyżeczka mąki ziemniaczanej; Krem ● 25 dag masła ● 25 dag gorzkiej czekolady ● łyżka cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Składniki na 10 porcji: ● 8 jajek ● kostka masła ● 40 dag cukru pudru ● 30 dag maku ● 60 dag jabłek ● 10 łyżek kaszy manny ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 2 tabliczki białej czekolady ● kilka kostek gorzkiej czekolady ● wisienki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Skład na 18 porcji: ● 200 g mąki ● 175 g drobnego cukru ● 4 jaja ● opakowanie cukru waniliowego ● cytryna ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia ● 75 ml oleju słonecznikowego ● 75 g konfitury malinowej ● 2 łyżki kakao ● 125 g gorzkiej lub deserowej czekolady ● 50 g śmietanki kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Skład na 16 porcji: ● 250 g masła ● 200 g cukru ● 4 jaja ● opakowanie cukru waniliowego ● 3 łyżki kakao ● 450 g mąki ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 300 ml śmietanki kremówki ● budyń czekoladowy ● 150 g czekolady

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 szkl. mąki bezglutenowej, np. ryżowej, kukurydzianej lub ziemniaczanej, 20 dag oleju kokosowego rafinowanego, 4 żółtka, 1/2 szkl. drobnego cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, szczypta soli. Nadzienie: 5 jabłek, 3-4 łyżki cukru lub miodu, 1/4 cytryny. Polewa: 1 mango, 50 ml płynnego mleka kokosowego lub migdałowego, 3 łyżki siemienia, 3 łyżeczki żelatyny, 2 łyżeczki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 1/2 łyżeczki esencji migdałowej. Dekoracja: owocowe żelki, owoce kandyzowane.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 10 porcji. Ciasto: po 10 dag kruchych ciasteczek kakaowych i ciasteczek typu oreo, 10 dag ciemnej czekolady, np. deserowej, 10 dag masła + masło do posmarowania foremki. Krem: 10 dag masła, 3 jajka, sok z 2 limonek, skórka starta z 1 limonki, 1 mały cukier waniliowy, 2-3 łyżki cukru pudru. Dekoracja: 2 laski wanilii, 2 limonki (w plasterkach).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 14 porcji. Masa serowa: 40 dag serka ricotta, 40 dag gęstego jogurtu, 6 jajek, 15 dag gęstej śmietany 30%, 15 dag drobnego cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 5 łyżek likieru amaretto, 1 łyżka bułki tartej. Ciasto: po 1 szkl. mąki pszennej i mąki krupczatki, 1 jajko, 15 dag masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Dekoracja: 30 dag rozmrożonych śliwek węgierek, 4-5 łyżek cukru, kilka kropel aromatu migdałowego, płatki migdałowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 12-14 porcji. Ciasto: 20 dag mąki pszennej, 12 dag masła, 3 żółtka z jajek ugotowanych na twardo, 1 żółtko surowe, 10 dag cukru, 2-3 łyżki gęstej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Masa serowa: 70 dag śmietankowego twarogu, 20 dag drobnego cukru, 4 duże jajka, 1 op. budyniu waniliowego, 30 dag rozmrożonych malin. Kruszonka: po 15 dag masła i cukru, 10 dag mąki pszennej, 10-12 ciasteczek orzechowych lub amaretto, 5 dag drobno posiekanych orzechów włoskich.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 16 porcji: 2,5 szkl. mąki pszennej, 1/3 szkl. wiórków kokosowych, 15 dag margaryny, 1 szkl. cukru, 5 jajek, 0,5 szkl. gęstej śmietany 18%, 4 łyżki serka mascarpone, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli i kurkumy, 3-4 małe gruszki, 2 łyżki soku z pomarańczy, 1/3 szkl. orzeszków piniowych lub posiekanych orzechów włoskich albo pestek słonecznika, cukier puder do oprószenia ciasta.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 kwietnia (14:00)

    Składniki na 8-10 porcji: 25 dag mąki pszennej, 10 dag masła, 2 jajka, 10 dag drobnego cukru, 1 cukier waniliowy, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, sól, 3 średnie gruszki, 1/2 cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0