Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcjI 40 dag mąki pszennej, 2 dag świeżych drożdży, 120 ml ciepłego mleka, 4 jajka, 2 łyżki cukru, 1 op. cukru waniliowego, 15 dag masła, skórka otarta z 1/2 cytryny, 15 dag posiekanych kandyzowanych owoców; Syrop: 125 ml półwytrawnego białego wina lub soku z pomarańczy, 10 dag cukru; Dodatkowo: 20 dag cukru pudru, 2-3 łyżki nektaru wiśniowego, posiekane pistacje i migdały do posypania, masło i mąka do przygotowania foremki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcji : 6 łyżek oleju, 20 dag cukru, 6 jajek, 1 łyżka octu, 25 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op. cukru waniliowego, tłuszcz i kasza manna do przygotowania foremki. Poncz: 100 ml soku ananasowego, 50 ml rumu, 1 łyżeczka soku z limonki. Dekoracja: 1 op. błyskawicznego kremu karpatkowego, cukier puder, wiórki kokosowe, cukrowe i czekoladowe serduszka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    SKŁADNIKI: ● szklanka mąki pszennej ● 3 jajka ● 1,5 łyżki kakao ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 1/2 szklanki oleju ● 1/2 szklanki cukru ● szczypta gałki muszkatołowej ● 3-4 gruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 6 porcji: 2 prostokątne blaty biszkoptowe (30x20 cm), 2 pomarańcze, 4 łyżki likieru pomarańczowego, 150 ml ciepłego, mocnego naparu kawy, 2 łyżki + 5 dag cukru, 10 dag gorzkiej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 25 dag chudego twarogu, 2 łyżki kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 3 okrągłe blaty biszkoptowe, 50 dag sera mascarpone, 25 dag chudego mielonego twarogu, 10 dag cukru, 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 250 ml mocnego ostudzonego naparu kawy, 8 łyżek likieru migdałowego, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżeczki żelatyny, 5 łyżek granulowanego kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 18 porcji. Ciasto: 8 jajek, 6 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki ciemnego kakao, 8 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 2 łyżki cukru pudru, 1 op. śmietan-fixu, 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej. Wierzch: 1 op. ciemnej polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 20 porcje. Pianka: 400 ml śmietany kre mówki, 2 tabliczki białej czekolady, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 3 łyżeczki żelatyny. Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru, 2 jajka, 1/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. mleka, 2 łyżki zmielonych migdałów, 4 łyżki dżemu morelowego, 3 łyżeczki sody oczyszczonej. Dekoracja: 1 szkl. śmietany kremówki, wafelki, czekoladowe drażetki , 1 łyżka kakao granulowanego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 16 porcji: 80 dag tłustego twarożku śmietankowego, 100 ml kwaśnej śmietany, 6 łyżek mąki pszennej, 10 dag miękkiego masła, 15 dag cukru, 3 łyżki kawy cappuccino w proszku, 4 jajka, 1 łyżka ciemnego kakao, 1 fiolka zapachu waniliowego, szczypta soli, masło i tarta bułka do formy, słodkie kakao do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji: 2 okrągłe czekoladowe blaty biszkoptowe, po 1/2 tabliczki białej i gorzkiej czekolady, 500 ml śmietany kremówki, 5 łyżek cukru pudru, 30 dag sera mascarpone, 3 łyżki rumu, 2 op. zagęstnika do śmietany, 200 ml mleka, po 1 łyżce kawy rozpuszczalnej i miodu, 15 dag ciasteczek migdałowych, 2 łyżki słodkiego kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 5 jajek w temp. pokojowej, 2 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. brązowego cukru, 20 dag masła roztopionego i ostudzonego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki kakao, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 op. białej polewy i kakao do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0