Reklama
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 5 jajek, 2/3 szkl. cukru, po 1/2 szkl. kakao i mąki tortowej, cukier do posypania ściereczki. Nadzienie: 6 łyżek likieru wiśniowego, 30 dag wiśni z kompotu (bez pestek), 300 ml kremówki, 1/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki żelatyny. Wierzch: 300 ml kremówki, po 1 łyżce kawy rozpuszcz. i słodkiego kakao, 2 op. śmietan-fixu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Ciasto: 6 jajek, 6 łyżek cukru, po 4 łyżki mielonych orzechów włoskich i migdałów. Krem: 1 op. budyniu czekoladowego, 400 ml mleka, 20 dag miękkiego masła, po 1 łyżce kakao i kawy rozpuszczalnej, 4 łyżki cukru. Dekoracja: po 1/2 tabliczki białej i mlecznej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 30 porcji: 75 dag mąki pszennej, 50 dag miękkiego masła (lub margaryny), 50 dag cukru, 10 dag gorzkiej czekolady, 8 jajek w temp. pokojowej, 1 szkl. + 2 łyżki mleka, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 6 łyżeczek proszku do pieczenia, szczypta soli, masło do posmarowania dużej formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, 3 jajka, 1,5 szkl. cukru, 1 szkl. oleju, np. rzepakowego, 1,5 szkl. mleka, 4 łyżki ciemnego kakao, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mocnego naparu kawy. Kremy i dekoracja: 25 dag serka mascarpone, 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 1 puszka mandarynek (albo kilka świeżych: obranych i oczyszczonych z błonek, 2 łyżki miałkiej kawy instant, 2 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 duża puszka masy krówkowej, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej wymieszane z łyżeczką słodkiego kakao i 2 łyżkami gorącej wody, 6 żółtek, 4 białka, 1/2 szkl. cukru pudru, 7 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżki cukru (kryształu) do posypania ściereczki, czekoladowe ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 18 porcji. Zakupy na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa i krem: 750 ml mleka, 30 dag wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru, 50 dag masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 puszka masy krówkowej, 30 dag orzechów włoskich.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 12 porcji. Zakupy podstawowe: 2 szkl. mąki, 1 szkl. cukru,1 szkl. oleju, 2 i 1/2 szkl. drobno startej marchewki, 4 jajka, po 10 dag orzechów włoskich i gorzkiej czekolady, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu. Dekoracja: 1 op. białej polewy czekoladowej, posiekane orzechy włoskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 15 porcji: 4 jajka, sól, 15 dag cukru, 5 dag mąki pszennej, 2 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag mrożonych malin, 40 dag śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego 40 dag mielonego twarogu, 2 łyżeczki soku cytrynowego, 6 łyżek mleka kokosowego, 5 dag startej białej czekolady, posiekane płatki gorzkiej czekolady do dekoracji, cukier do posypania ściereczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 12 porcji: 15 dag białej czekolady, 40 dag śmietany kremówki, 35 dag konfitury truskawkowej, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 15 dag mąki pszennej, 3 dag mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki tortowej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, budyń waniliowy. Krem: 3 serki mascarpone (po 250 g), kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, puszka brzoskwiń w syropie, wiórki kokosowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0