Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Spód: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru pudru • żółtko • 30 dag maku. Masa: 75 dag twarogu • 12 dag cukru • 3 jajka • 10 dag masła. Dekoracja: 2 dag masła • 5 dag czekolady • snickersy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:00)

    Składniki na 15 porcji. Na ciasto: 500 g mąki pszennej, 50 g marcepanu, 40 g świeżych drożdży, 100 ml letniego mleka, 80 g cukru, 2 łyżeczki cukru wanili nowego, 200 g roztopionego masła lub margaryny, 3 żółtka, szczypta soli, 250 g suszonych śliwek, 50 g pistacji. Ponadto: 100 g masła, cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Składniki na 24 porcje: 1 jajko, 200 g cukru, 500 ml maślanki, 1 op. cukru wanilinowego, 200 ml oleju, 350 g mąki, 2-3 łyżki ciemnego kakao, 1 op. proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: 1 pęczek mięty, 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 100 g cukru pudru, 5 g żelatyny, 150 g gorzkiej polewy czekoladowej, 5 dag białej polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Składniki na 16 porcji: 4 jajka, 80 g cukru, 60 g mąki, 60 g kakao, 1/2 małej torebki proszku do pieczenia. Krem: 200 g mielonego twarogu, 100 g cukru pudru, 100 ml śmietany kremówki, 100 g mrożonych malin, 2 owoce kiwi, kakao do oprószenia ciasta.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Ciasto: 150 g masła, 2 łyżki miodu, 420 g mąki gładkiej, 150 g cukru, 2 jajka, 40 ml śmietany, 1 łyżka sody oczyszczonej, 3 łyżki rumu. Masa orzechowa: 250 g orzechów włoskich, 120 g masła, 50 g miodu, 80 g cukru. Krem: 500 ml mleka, 100 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 40 g mąki gładkiej, 50 g mąki kukurydzianej, 200 g masła, sok z 1/2 cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 120 g miękkiego masła, 1 szklanka cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 2 jajka, 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 proc., 3-4 banany, sok wyciśnięty z ½ cytryny. Ponadto: 1 łyżka masła, papier do pieczenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 24 porcje: na spód: 300 g mąki pszennej, 90 g cukru, 3 łyżki kakao, 180 ml zimnego masła. Na masę: 4 małe banany, 500 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 i ½ kg twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 250 g cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 8 jajek, 2 opakowania budyniu waniliowego. Ponadto: 6 małych bananów, sok wyciśnięty z ½ cytryny, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, polewa czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 100 g cukru, 75 g mąki pszennej, 75 g mąki ziemniaczanej, 30 g kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 250 ml jogurtu naturalnego, np. greckiego, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 duży banan, 2 łyżki cukru, 1 i ½ łyżeczki żelatyny, sok z ½ cytryny. Ponadto: 3-4 łyżki cukru wanilinowego, 100 ml śmietanki kremówki, banan, cukier puder, 2 kostki czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, 100 g masła, 2 żółtka. Masa: 5 jajek, 120 g cukru, 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 cytryny, 150 ml soku z cytryny. Krem: 250 g mascarpone, 50 g cukru pudru, 2 żółtka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki na 12 porcji: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 150 g masła, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru. Masa: 1 kg mielonego twarogu, szklanka cukru, 5 jajek, 1/2 kostki masła, szklanka śmietany 36%, 1 cytryna. Wierzch: szklanka śmietany 22%, 3 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0