Reklama
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, 3 jajka, 1,5 szkl. cukru, 1 szkl. oleju, np. rzepakowego, 1,5 szkl. mleka, 4 łyżki ciemnego kakao, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mocnego naparu kawy. Kremy i dekoracja: 25 dag serka mascarpone, 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 1 puszka mandarynek (albo kilka świeżych: obranych i oczyszczonych z błonek, 2 łyżki miałkiej kawy instant, 2 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 duża puszka masy krówkowej, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej wymieszane z łyżeczką słodkiego kakao i 2 łyżkami gorącej wody, 6 żółtek, 4 białka, 1/2 szkl. cukru pudru, 7 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżki cukru (kryształu) do posypania ściereczki, czekoladowe ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 18 porcji. Zakupy na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa i krem: 750 ml mleka, 30 dag wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru, 50 dag masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 puszka masy krówkowej, 30 dag orzechów włoskich.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 12 porcji. Zakupy podstawowe: 2 szkl. mąki, 1 szkl. cukru,1 szkl. oleju, 2 i 1/2 szkl. drobno startej marchewki, 4 jajka, po 10 dag orzechów włoskich i gorzkiej czekolady, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu. Dekoracja: 1 op. białej polewy czekoladowej, posiekane orzechy włoskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 15 porcji: 4 jajka, sól, 15 dag cukru, 5 dag mąki pszennej, 2 dag mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag mrożonych malin, 40 dag śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego 40 dag mielonego twarogu, 2 łyżeczki soku cytrynowego, 6 łyżek mleka kokosowego, 5 dag startej białej czekolady, posiekane płatki gorzkiej czekolady do dekoracji, cukier do posypania ściereczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 12 porcji: 15 dag białej czekolady, 40 dag śmietany kremówki, 35 dag konfitury truskawkowej, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 15 dag mąki pszennej, 3 dag mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki tortowej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, budyń waniliowy. Krem: 3 serki mascarpone (po 250 g), kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, puszka brzoskwiń w syropie, wiórki kokosowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Składniki na 10 porcji. Spód: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru pudru • żółtko • 30 dag maku. Masa: 75 dag twarogu • 12 dag cukru • 3 jajka • 10 dag masła. Dekoracja: 2 dag masła • 5 dag czekolady • snickersy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:00)

    Składniki na 15 porcji. Na ciasto: 500 g mąki pszennej, 50 g marcepanu, 40 g świeżych drożdży, 100 ml letniego mleka, 80 g cukru, 2 łyżeczki cukru wanili nowego, 200 g roztopionego masła lub margaryny, 3 żółtka, szczypta soli, 250 g suszonych śliwek, 50 g pistacji. Ponadto: 100 g masła, cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Składniki na 24 porcje: 1 jajko, 200 g cukru, 500 ml maślanki, 1 op. cukru wanilinowego, 200 ml oleju, 350 g mąki, 2-3 łyżki ciemnego kakao, 1 op. proszku do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy. Krem: 1 pęczek mięty, 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 100 g cukru pudru, 5 g żelatyny, 150 g gorzkiej polewy czekoladowej, 5 dag białej polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0