Reklama
  • Piątek, 13 listopada 2015 (15:05)

    Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki pszennej krupczatki • 2 żółtka • 20 dag masła • 10 dag cukru • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżeczki cynamonu • 4 jabłka • 2 białka • 6 dag cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 listopada 2015 (15:05)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: • 4 jajka • 4 łyżki mąki pszennej tortowej • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 5 dag cukru • szczypta soli • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: • 25 dag serka mascarpone • 150 ml śmietany 30 proc. • 2,5 dag cukru pudru • 10 dag wiśni Beza: • 2 białka • łyżeczka soku z cytryny • 6 dag cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 listopada 2015 (13:00)

    Skład na 16 sztuk: ● 190 g mąki pszennej, 60 g masła, 150 g cukru, 2 jajka, 40 g ciemnego kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 100–150 g orzechów laskowych lub włoskich

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 listopada 2015 (13:00)

    Skład na 12 porcji: Ciasto: ● 8 jajek ● 8 łyżek cukru ● 5 łyżek mąki pszennej ● 3 łyżki ciemnego kakao ● 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ● 50 ml wiśniówki i 50 ml przegotowanej zimnej wody na poncz Krem: ● 200 g czekolady gorzkiej ● 100 g czekolady mlecznej ● 500 ml kremówki 30% ● 350 g masła ● 1 łyżka cukru pudru ● 2 łyżki spirytusu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 listopada 2015 (13:00)

    Skład na 12 porcji: Masa ciemna: ● 300 g jasnych herbatników ● 30 g masła ● 1/2 szklanki cukru ● 1/2 szklanki mleka ● 3 łyżki ciemnego kakao Masa jasna: ● 1/2 litra śmietanki kremówki 30% ● 500 g sera twarogowego z wiaderka ● 7 łyżek cukru pudru ● 5 łyżeczek żelatyny ● 1/2 szklanki wody Polewa: ● 1 gorzka czekolada ● 1 mleczna czekolada ● 3 łyżki masła ● 3 łyżki śmietanki kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 listopada 2015 (13:00)

    Składniki na 10 porcji: 1 łyżka masła + 10 dag do posmarowania, 25 dag mąki pszennej, sól, 1/2 łyżeczki octu. Krem: 1/2 kg tłustego twarogu, 6 łyżek cukru pudru, 2 jajka, 3 łyżki miodu, 1/4 kostki masła, oraz: cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 listopada 2015 (13:00)

    Składniki na 10 porcji: 2 jajka, 10 dag drobnego cukru, 10 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek nutelli. Krem: 200 ml mleka, budyń waniliowy bez cukru, 5 łyżek drobnego cukru, kostka masła, czubata łyżeczka mielonej kawy oraz: 5 połówek brzoskwiń, 4 łyżki płatków migdałowych, 3 łyżki gorącej wody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    SKŁADNIKI na 20 porcji 4 jajka, 3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka maślanki, 1/3 szklanki oleju, 3 szklanki aronii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Składniki na 16 porcji: Porcja ciasta francuskiego • 30 dag mąki krupczatki • 2 żółtka • 10 dag cukru pudru • 20 dag zimnego masła • łyżeczka proszku do pieczenia • 30 dag konfitury wiśniowej lub jagodowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 4 jajka • 4 łyżki mąki pszennej tortowej • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 5 dag cukru • 2 łyżki śmietany 18 proc. • szczypta soli •1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 10 łyżek konfitury malinowej lub innej • 2 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0