Reklama
  • Wtorek, 20 maja 2014 (12:00)

    Biszkopt: 3/4 szklanki cukru, 6 jajek, szklanka mąki, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 4 łyżki bułki tartej, łyżeczka proszku do pieczenia. Mus jabłkowy: słoik (pół litra) prażonych jabłek, galaretka wiśniowa. Krem: pół litra kremówki, 2 zagęstniki do śmie tany, 2 łyżki cukru pudru, pół tabliczki mlecznej czekolady, po łyżce kawy zbożowej czeko ladowej i rozpuszczalnej. Ponadto: op. biszkoptów, kawa cappuc cino i herbata do nasączenia, stopiona czekolada do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 maja 2014 (12:00)

    Ciasto: 7 i pół dag masła, łyżka smalcu, 20 dag mąki, pół op. proszku do pieczenia, jajko, 5 dag cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego. Nadzienie: 1 kg kwaśnych jabłek lub innych kwaśnych owoców (rabarbar, wiśnie, agrest), 3/4 szklanki cukru. Mus: 4 jajka, 2 szklanki kremó wki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny, laska wanilii, szczypta soli, puszka masy karmelowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 maja 2014 (12:00)

    Biszkopt: 4 jajka, 3/4 szklanki mąki tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek oleju. Pianka czekoladowa: 800 ml kremówki, po tabliczce gorzkiej i białej czekolady, 4 łyżki żelatyny, 6 łyżek cukru pudru. Pianka truskaw kowa: pół kg truskawek (mrożonych), 2 galaretki truskawkowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 20 maja 2014 (12:00)

    Ciasto: 15 dag margaryny, 5 jajek, 15 dag mlecznej czekolady, łyżka kakao, 17 dag cukru pudru. Mus czekoladowy: 10 dag margaryny, 3 jajka, 10 dag mlecznej czekolady, 2 łyżeczki kakao, 10 dag cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 19 maja 2014 (13:00)

    Składniki na 14 porcji: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mielonego maku, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, puszka brzoskwiń, 700 ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 3 opakowania fixu do śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja 2014 (14:10)

    Składniki na 24 porcje: Do ciasta: 10 dag czekolady, 15 dag masła, 2/3 szkl. cukru, 3 szkl. mąki pszennej, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Do masy: 2 kg tłustego twarogu, 10 jajek, 30 dag masła, 2 szkl. cukru, 1 budyń śmietankowy, 2/3 szkl. posiekanych bakalii, tłuszcz do posmarowania blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja 2014 (14:10)

    Składniki na 12 porcji: 75 dag mielonego twarogu, 1/2 kostki masła, 2/3 szkl. cukru, 2 cukry waniliowe, 3 jajka, 2/3 szkl. kwaśnej śmietany, 1/3 szkl. śmietany kremówki, 4 łyżki kaszy manny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 1 cytryna, masło i tarta bułka do formy, owoce do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja 2014 (14:10)

    Składniki na 10 porcji: Składniki: 60 dag mielonego twarogu, 4 jajka, 1 budyń waniliowy, 1 szkl. cukru, 10 dag rodzynek, 15 dag kandyzowanych skórek z cytrusów, szczypta proszku do pieczenia, 2 różne polewy czekoladowe, tłuszcz do tortownicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja 2014 (14:06)

    Robert Sowa - znany kucharz, autor książek kulinarnych, właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele. Dzięki nim nawet najzwyklejsze ciasto nabierze odświętnego charakteru! Waniliowa: do miseczki przesiej 1 szklankę cukru pudru. Dodaj 2 łyżeczki waniliowego serka homogenizowanego i odrobinę olejku waniliowego do ciast. Utrzyj drewnianą pałką. Owocowa: umyj i oczyść 15 dag truskawek (e

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 16 maja 2014 (14:05)

    Składniki na 12 porcji: 50 dag rabarbaru, po 3 łyżki cukru pudru i mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 łyżeczek żelatyny, 1 i 1/2 szkl. soku wiśniowego, 1 szkl. cukru, 3 jajka, 1 budyń waniliowy, 40 dag mielonego tłustego twarogu, bita śmietana

    Czytaj więcej Komentarzy:0