Reklama
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (15:05)

    Składniki na 10 porcji: 600 g jagód (np. ze słoiczka), 100 g pistacji, 100 g masła, 125 g cukru, 650 g mąki + 3 łyżki do oprószenia stolnicy, cukier wanilinowy, 2 łyżki soku cytrynowego, 300 g cukru żelującego, 270 g mielonego twarogu, 100 ml mleka, 100 ml oleju słonecznikowego, sól, łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz do posmarowania blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 100 g mielonych orzechów laskowych, 300 g mąki, 225 g cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, szczypta soli, 5 jajek, 175 g masła, 1 mango, 500 g mielonego twarogu, 150 g gęstej kwaśnej śmietany, łyżka soku cytrynowego, skórka otarta z 1/2 cytryny, 25 g mąki ziemniaczanej, 50 g orzechów laskowych w całości, 2 łyżeczki cukru pudru do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki na 12 porcji: 40 dag konfitur z czerwonego i zielonego agrestu, po 10 dag płatków migdałowych i grubo posiekanych orzechów laskowych, 30 dag mąki, 20 dag masła, 20 dag brązowego cukru, szczypta soli, tłuszcz i trochę mąki do przygotowania tortownicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki na 16 porcji: 30 dag mąki, 35 dag cukru, 18 dag masła, 5 jajek, szczypta soli, 1 słoik (ok. 25 dag) konfitur morelowych, 25 dag chudego mie- lonego twarogu, 50 dag tłustego mielonego twarogu, 2 op. budyniu o smaku waniliowym, skórka otarta z 1 cytryny, 5 dag drobnych wiórków kokosowych, cukier puder do posypania, tłuszcz i mąka do tortownicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki na 12 porcji 50 dag konfitur śliwkowych, 45 dag mąki, 1 duża pomarańcza, 1/2 tabliczki (5 dag) gorzkiej czekolady, 30 dag cukru, 2 szczypty mielonego cynamonu, 15 dag płatków owsianych, 35 dag miękkiego masła (ew. margaryny), tłuszcz i mąka do przygotowania tortownicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Składniki: 2 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag masła, kilka kropli olejku rumowego, 40 herbatników maślanych, 5 dag mlecznej czekolady do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Składniki: 40 dag ciasta francuskiego, 1 jajko, 300 ml mleka, 15 dag cukru, 1 op. budyniu waniliowego, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 18 proc., 4 jabłka, sok z połowy cytryny, 5 dag płatków migdałowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Składniki: 2 jajka, kawa, 15 dag cukru, 500 ml mleka, 22 dag mąki, proszek do piecz., kakao, 50 ml oleju, 1 op. budyniu, 6 dag masła, 25 dag mielonego twarogu, 5 dag czekolady, 15 dag kwaśnej śmietany 18 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Składniki: 2 żółtka, 4 jajka, sól, 20 dag masła , 2 szklanki mąki pszennej , 45 dag cukru, 3/4 kg sera, 3 łyżki śmietany 18 proc., mąka ziemniaczana, 1 op. cukru waniliowego, 30 dag świeżych owoców do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 czerwca 2016 (08:00)

    Składniki: 250 ml mleka, po 8 dag cukru i masła, 25 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka drożdży instant, 2 jajka, tłuszcz do foremek. Syrop: 250 ml soku jabłkowego, 10 dag cukru, 1 cytryna pokrojona w plasterki, 1/2 łyżeczki kropli miętowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0