Reklama
  • Wtorek, 15 października 2013 (12:00)

    Składniki na 10 porcji: • pół kg miąższu z dyni • 1 szklanka oleju • 1 szklanka cukru • 2 szklanki mąki pszennej • 4 jajka • 1,5 łyżeczki sody • 1 łyżka cynamonu • 1 łyżka kakao • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • orzechy • rodzynki • 1 łyżka miodu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 października 2013 (08:00)

    Składniki na 12 porcji: Spód: 2 garści suszonych fig, pół kieliszka rumu, pół kostki masła, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, 2 jajka, 3/4 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 3 łyżeczki żelatyny, 2 żółtka, 6 łyżek cukru pudru, serek mascarpone, 25 dag twarogu, 1/4 szklanki naparu kawy, 4 łyżki soku z cytryny, aromat waniliowy, 4 świeże figi, kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 października 2013 (08:00)

    Składniki na 10 porcji: po pół szklanki orzechów laskowych, brazylijskich, pistacji i migdałów, 2 duże figi, nieco więcej niż pół margaryny, 2/3 szklanki cukru + 3 łyżki, szczypta soli, cukier waniliowy, 4 jajka, 1,5 szklanki mąki, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka, 1/2 szklanki mielonego maku (z puszki), posiekana czekolada (z 2 tabliczek), tłuszcz i płatki migdałowe do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 października 2013 (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 200 g mielonego maku, 250 ml mleka, 100 g drobno mielonych biszkoptów, 2 łyżki rumu, opakowanie cukru waniliowego, szczypta mielonego cynamonu, opakowanie ciasta francuskiego (500 g), 400 g śliwek bez pestek, mąka do posypania blatu, jajko

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 października 2013 (10:00)

    Skład na 14 porcji. Ciasto: ● 6 jajek ● 140 g cukru ● 150 g mąki Krem: ● 250 g tłustego twarogu ● 100 g masła ● 100 g cukru pudru ● 1 podwójny cukier waniliowy ● 1 czerwony grejpfrut ● 100 ml śmietany kremówki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 października 2013 (10:00)

    Skład na 12 porcji: ● szklanka mąki ● 6 jaj ● 3/4 szklanki cukru ● cukier waniliowy ● łyżeczka proszku do pieczenia ● puszka mandarynek w zalewie ● 2 opakowania budyniu waniliowego ● 2 szklanki soku pomarańczowego ● szczypta soli ● 3 szklanki śmietany kremówki ● 3 łyżki cukru pudru ● 4 opakowania małych herbatników

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 października 2013 (10:00)

    Składniki na 24 porcje: 6 gruszek, 15 dag twarogu, 2 płaskie szkl. mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, opakowanie proszku do pieczenia, 7 łyżek oleju, 7 łyżek mleka, szklanka kwaśnej śmietany, 4 jajka, opakowanie budyniu waniliowego, 2–3 łyżki cukru pudru do posypania ciasta.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 października 2013 (10:00)

    Składniki na 8 porcji: 30 dag śliwek, opakowanie francuskiego ciasta, żółtko, 2 łyżki śmietany kremówki, 5 łyżek cukru, opakowanie cukru waniliowego, 10 dag serka śmietankowego, 15 dag mielonego twarogu, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki posiekanych pistacji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 października 2013 (10:00)

    Składniki na 20 porcji: 10 gruszek, 1 kg mielonego twarogu, 12 dag masła, szkl. cukru po 10 dag mąki pszennej i ziemniaczanej, 8 jajek, budyń waniliowy, pół szkl. śmietany kremówki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, po 2 łyżki kakao i mleka, 10 dag rodzynek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 października 2013 (15:07)

    Składniki na 10-12 porcji: 20 dag margaryny do wypieków lub masła, 1 szklanka cukru pudru, aromat waniliowy, 4 jajka, 50 dag jagód (ewentualnie amerykańskich borówek), 2 szklanki mąki pszennej, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0