Reklama
  • Wtorek, 6 października 2015 (11:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 opakowanie maślanych herbatników (130 g), 1 opakowanie kakaowych herbatników (130 g). Nadzienie: szklanka mleka, 3 czubate łyżki drobnego cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (bez cukru), 2 żółtka, pół kostki masła. Wykończenie: 4 łyżki mielonych orzechów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (10:05)

    Składniki na 6 porcji: 5 dag kremu czekoladowo-orzechowego, 5 dag grubo posiekanych orzechów laskowych (bez skórki), 10 dag masła albo margaryny, 6 łyżek cukru, 1 op. cukru waniliowego, 3 jajka, 15 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 dag mielonych orzechów laskowych, 3 małe gruszki, trochę polewy czekoladowej, tłuszcz i mąka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (10:05)

    Składniki na 16 porcji: 40 dag jeżyn, 20 dag malin, 20 dag czerwonych porzeczek, 50 dag mąki pszennej, 2 łyżki kisielu cytrynowego (w proszku), 25 dag masła albo margaryny, 25 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 6 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag płatków migdałowych, 1 łyżka cukru pudru, tłuszcz i tarta bułka do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (08:05)

    15 dag serka waniliowego, 5–6 jabłek, 1 op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 4 dag świeżych drożdży, po 10 dag masła i cukru, 50 dag mąki, 2 jajka, spora szczypta soli, żółtko do posmarowania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (08:05)

    25 dag mąki pszennej , 3 łyżki oleju, 3 jajka, ok. 50 ml wody, sól, 3–4 gruszki, 50 dag mielonego twarogu, 10 dag masła, 6 łyżek stopionego masła, 10 dag cukru, sok z 1 cytryny, 1 op. budyniu waniliowego, cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (08:05)

    1 op. mrożonego ciasta francuskiego, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag gotowej masy makowej, 1 cukier waniliowy, 1 budyń waniliowy, 40 dag wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone albo z kompotu), 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki cukru pudru, mąka do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (08:05)

    25 dag polenty (kaszki kukurydzianej), 15 dag serka mascarpone, 1 op. cukru waniliowego, 15 dag cukru, 700 ml mleka, 10 dag masła, 25 dag mąki pszennej, 1 jajko, 15 dag jagód (ew. borówek), 1 łyżeczka oleju, szczypta soli, 3 łyżki bułki tartej, mąka do podsypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 6 października 2015 (08:05)

    80 dag mielonego twarogu, 30 dag mąki pszennej, 35 dag cukru, 20 dag masła, 5 jajek, szczypta soli, 2 op. budyniu waniliowego, skórka otarta z 1 cytryny, 5–6 brzoskwiń, tłuszcz i mąka do tortownicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 5 października 2015 (13:00)

    SKŁADNIKI: ● 300 g mąki ● 1 budyń o smaku migdałowym lub waniliowym ● 25 dag masła ● 10 dag cukru ● 2 żółtka ● 2 łyżki śmietany ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● 70 dag śliwek ● 10 g płatków migdałowych ● 5 łyżek miodu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 2 października 2015 (15:05)

    Składniki na 15 porcji: 30 dag mąki, po 25 dag chudego twarogu i masła, 10 dag cukru, po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i cukru waniliowego, sól. Masa: 1/2 kg śliwek węgierek lub innych ciemnych, 10 dag mielonych orzechów włoskich, 3 łyżki bułki tartej, 2 żółtka, 10 dag płatków migdałowych, mielony cynamon, mielone goździki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0