Reklama
  • Czwartek, 20 lutego (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 50 dag pomarańczy (ok. 3 sztuki), 2 łyżki marmolady pomarańczowej, rdzeń z 1 laski wanilii, 5 dag mielonych migdałów, 3 jajka, 12,5 dag + 1 łyżka cukru, 50 ml mleka, 10 dag mąki pszennej i 2,5 dag ziemniaczanej, pół torebki proszku do pieczenia, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (12:00)

    Składniki: Ciasto: po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, 2 pełne łyżki kakao, 10 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 jajek. Krem: całe jajko, 4 żółtka, szklanka cukru, kostka margaryny, 2 szklanki mleka w proszku, 2 serki homogenizowane, 3 łyżeczki żelatyny, paczka biszkoptów, galaretka wiśniowa, 6 łyżeczek kawy cappuccino.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:05)

    Skład na 12 porcji: Ciasto: 3 i 3/4 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 8 jajek, 20 łyżek stopionego masła, 20 łyżek ciepłej wody, 1 i 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao. Masa: 2 budynie wiśniowe, 4 szklanki mleka, cukier w ilości podanej na opakowaniu budyniu, 2 kostki masła.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:05)

    Skład na 20 porcji: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 6 jajek, kostka margaryny, łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka cukru, 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej, 10 dag orzechów włoskich, puszka słodkiego skondensowanego mleka, kostka masła, 200 g płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:05)

    Skład na 14 porcji: 40 g mąki pszennej, 4 jajka, 80 g cukru, 80 g suchego maku, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, puszka brzoskwiń w słodkiej zalewie, 0,7 l śmietany 18-24%, 3 łyżki cukru pudru, 3 śmietan-fixy, 1 łyżka żelatyny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:00)

    Składniki (na 24 porcje) 4 szkl. mąki pszennej, 1 opakowanie (20 dag) wiórków kokosowych, 35 dag margaryny, 1 i 2/3 szkl. cukru, 2 torebki cukru waniliowego, 6 jajek, 4–5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany, szczypta soli, 5–6 świeżych brzoskwiń, ew. nektarynek, tłuszcz i mąka do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:00)

    Składniki (na 24 porcje): 30 dag margaryny, 1 i 2/3 szkl. cukru, 10 jajek, 4 szkl. mąki pszennej, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1 kieliszek rumu (50 ml) , ew. 1 fiolka zapachu rumowego, 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady, 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:00)

    Składniki (na 18 porcji): 10 jajek, 2 szkl. cukru, 2 op. cukru waniliowego, 4 szkl. mąki pszennej, 1 i 2/3 szkl. oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 1 op. (10 dag) suszonej żurawiny, trochę mąki do oprószenia żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:00)

    Robert Sowa - znany kucharz, autor książek kulinarnych, właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele. Dzięki nim nawet najzwyklejszy placek nabierze wyjątkowego smaku! Jak je zrobić? Waniliowa: serek homogenizowany wymieszaj z cukrem waniliowym. 2 łyżeczki żelatyny rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku, przestudź, dodaj do serka. Domieszaj startą czekoladę. Rozsmaruj na biszkopcie albo ucieranym placku. Wstaw do lodówki do zastudzenia. Bananowa: 20

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 lutego (11:00)

    Składniki (na 24 porcje): 1 kostka margaryny, 6 jajek, 1 szkl. cukru, 2 szkl. mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka kakao, 1 kisiel cytrynowy, 1 kisiel wiśniowy, 1/2 szkl. suchego maku. Do przełożenia: 2 op. bitej śmietany w proszku (typu śnieżka), 3 galaretki malinowe, 2 galaretki pomarańczowe, 1 galaretka agrestowa, tłuszcz i kasza manna do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:1