Reklama
  • Piątek, 22 listopada 2013 (08:05)

    Składniki: szklanka cukru, 8 dag drożdży, 5 jajek, szklanka oleju, szklanka mleka, 5 szklanek mąki (najlepiej tortowej).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 gotowy biszkopt na roladę, 5 średnich pomarańczy, 1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady, 40 dag mielonego tłustego twarogu, 30 dag serka mascarpone, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżeczki żelatyny, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 16 porcji: 1/2 tabliczki czekolady, 20 dag masła, skórka otarta z 1 cytryny, 1 i 1/4 szkl. cukru, 4 jajka, po 2/3 szkl. mąki pszennej i ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szkl. konfitury pomarańczowej, 1 op. polewy czekoladowej, 4 plasterki kandyzowanych pomarańczy, 2 łyżki orzechów laskowych w karmelu do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 16 porcji: 4 duże mandarynki, 20 dag masła, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, 4 jajka, 2 szkl. mąki pszennej, 1 małe op. proszku do pieczenia, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, sok wyciśnięty z 3 pomarańczy, 1 szklanka konfitury pomarańczowej, 2 łyżki drobno posiekanych pistacji, tłuszcz do tortownicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 24 porcje: 40 dag miękkiego masła, 2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, skórka otarta z cytryny, szczypta soli, 8 jajek, 3 szkl. mąki pszennej, 1 i 1/2 op. proszku do pieczenia, 1 i 1/2 szkl. cukru pudru, sok z 1 i 1/2 cytryny, 1 szkl. śmietany kremówki i 1 cytryna do ozdoby, tłuszcz i mąka do przygotowania formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 19 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 16 porcji: 5 pomarańczy, 20 dag masła, 1 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, 4 jajka, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 szkl. mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 1 słoik (750 ml) kompotu z mirabelek albo agrestu, 25 dag serka mascarpone, melisa do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 listopada 2013 (14:00)

    Składniki na 12 porcji: ok. 700-800 g dyni (na 1 szklankę purée), 3 szklanki mąki pszennej, 1/4 kostki masła, 2 żółtka, 1/4 szklanki cukru, 1/3 szklanki mleka, 40 g świeżych drożdży, cukier wanilinowy, szczypta soli, masło do posmarowania formy. Ewentualnie: cukier puder do posypania, bita śmietana do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 listopada 2013 (13:05)

    Składniki na 18 porcji: Ciasto: 1/2 szklanki mąki, 10 dag masła, 3 łyżki cukru, 1 jajko. Masa serowa: 70 dag mielonego sera, 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanki śmietany 18%, 10 dag gorzkiej czekolady, po 1 paczce budyniu czekoladowego i waniliowego, 20 dag bakalii. Polewa: po 1 tabliczce czekolady deserowej i białej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 listopada 2013 (13:05)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 3 szklanki mąki, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag margaryny. Masa serowa: 1 kg twarogu, 2 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra mleka), 10 dag margaryny, 1 puszka brzoskwiń. Masa bezowa: 5 białek, 1 kisiel cytrynowy, 1 szklanka cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 listopada 2013 (11:00)

    Składniki na 12 porcji na ciasto: 500 g mąki, 150 g cukru pudru, 350 g masła, 2 jajka (jedno do posmarowania ciasta), cytryna. Na nadzienie: 1 kg jabłek, 1/2 szklanki cukru, łyżka masła, płaska łyżeczka cynamonu, 4 łyżki wody, 70 g mąki ziemniaczanej, łyżka cukru wanilinowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0