Reklama
  • Czwartek, 26 marca 2015 (08:10)

    Składniki na 10 porcji Ciasto: 30 dag mąki, 4 jajka, 15 dag cukru, 15 dag masła, 20 dag orzechów, 50 ml rumu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciepłej wody

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 marca 2015 (08:10)

    Składniki na 10 porcji Ciasto: 10 dag mąki pszennej, 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka, 5 dag cukru, 15 dag rodzynek, 15 dag migdałów Dekoracja: kilka suszonych moreli i śliwek, lukier

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 marca 2015 (08:10)

    Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki, 5 jajek, 25 dag masła, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, skórka z 2 cytryn, 8 kropli aromatu cytrynowego, 15 dag kandyzowanych owoców, 10 dag orzechów, 15 dag rodzynek , 2 łyżki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 marca 2015 (10:00)

    Składniki na 10-12 porcji Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag margaryny Na krem: 4 łyżki proszku budyniowego, 4 ły żki cukru, 500 ml mleka, 2 łyżki masła, 4 połówki brzoskwiń z puszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 marca 2015 (10:00)

    Składniki na 12-15 porcji Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 25 dag masła l 20 dag letniej wody l szczypta soli Na krem: 500 ml mleka, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 opakowanie cukru wanilinowego, 15 dag cukru, 6 żółtek, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 10 dag miękkiego masła, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 marca 2015 (10:00)

    Składniki na 8-10 sztuk Na ciasto: 3 jajka, 6 dag mąki ziemniaczanej, 6 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, sól Na masę: 2 opakowania budyniu z cukrem, np. śmietankowego, 125 ml soku z cytryny, 1 szklanka cukru ,10 dag miękkiego masła Ponadto: papier do pieczenia, owoce do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 marca 2015 (10:00)

    Składniki na 10-12 porcji Na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 12 łyżek cukru, 25 dag masła lub margaryny, 2 jajka, 5 łyżek miodu Na krem: 750 ml mleka, 25 dag cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 5 łyżek mąki pszennej, 3 i ½ łyżki mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, 20 dag miękkiego masła, 4-5 łyżek cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 marca 2015 (08:00)

    Składniki Tortownica o średnicy 24 cm Spód: 15 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 8 dag margaryny, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody, 2 żółtka, 1 i 1/2 łyżki kakao Masa serowa: kg sera (3 razy mielonego), 3/4 kostki masła, 20 dag cukru pudru, 7 jajek, budyń waniliowy, cukier waniliowy, 1 i 1/2 łyżki mąki krupczatki, 30 dag chałwy sezamowej o smaku waniliowym Polewa chałwowa: 25 dag chałwy, 1/2 szkl. śmietanki 30 proc., płaska łyżeczka żelatyny, czekolada do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 marca 2015 (08:00)

    Składniki Ciasto kruche: 2 i 1/2 szklanki mąki, kostka masła, 2 żółtka, 5 łyżek cukru, łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: kg mielonego twarogu, budyń waniliowy, 1/2 szkl. cukru, 1/2 kostki masła, 4 żółtka, 12-15 dag rodzynek Beza: 6 białek, 3/4 szkl. cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 marca 2015 (08:00)

    Składniki forma karbowana 20 cm (dół), 30 cm (góra) i foremka 11x25 cm Ciasto: kg sera twarogowego (wiaderko), 1 i 1/2 szkl. cukru pudru, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 żółtka 2 szkl. białek, 2 opak. gotowej polewy czekoladowej płynnej, tłuszcz do formy sól, bułka tarta

    Czytaj więcej Komentarzy:0