Reklama
  • Poniedziałek, 28 października 2013 (11:05)

    Składniki na 20 porcji: 280 g długich cienkich wafelków z kremem czekoladowym albo nadzienieniem kakaowym (np. wafle Familijne Jutrzenki, wafle o smaku kakaowym Fiesta albo wafle kupowane na wagę), 100 g suszonej żurawiny. Na krem: 400 g białej czekolady, 200 g margaryny, 4 żółtka, 25 g cukru pudru. Do dekoracji: 50 g gorzkiej czekolady (albo gotowa polewa czekoladowa).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 października 2013 (11:05)

    Składniki na 14 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, 1 torebka cukru wanilinowego, 160 g cukru, 180 g mąki krupczatki, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju, 2 łyżki kakao. Krem i wykończenie: 250 ml mleka, 50 g mąki krupczatki, 1 torebka cukru wanilinowego, 2 łyżki oleju, 400 g masła, 150 g cukru pudru, kompot truskawkowy (410 g, 150 g owoców), polewa czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 października 2013 (11:05)

    Składniki na 20 porcji: 1350 g mąki, 350 g masła, sól. Ciasto kakaowe: 6 jajek, 200 g cukru pudru, 50 g kakao, 70 g orzechów włoskich. Krem: 250 ml mleka, opakowanie budyniu waniliowego, żółtko, 250 g masła, 200 g cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 25 października 2013 (09:05)

    Składniki na 8 porcji: 1,5 szklanki mąki pszennej, pół szklanki miałkiego cukru, 3/4 kostki masła, sól, jajko, torebka cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 6 jabłek średniej wielkości (raczej kwaśnych), 4 łyżki marmolady morelowej, 6 łyżek marmolady żurawinowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Szybko znika i zachwyca nawet wybrednych smakoszy. Ale uwaga, muszę zastrzec, że uzależnia!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Wyborne ciasto, które polecam na specjalne okazje.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Jest lekka i delikatna. To prawdziwy hit w domu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Interesujący. Docenią go zwłaszcza amatorzy kawy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (11:00)

    Ciasto: 2 szklanki mąki , pół szklanki cukru, 2 żółtka, jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki margaryny. Masa: 1 kg twarogu, szklanka cukru, pół szklanki oleju, 2 szklanki mleka, op. budyniu śmietankowego, 4 żółtka, 2 jajka. Beza: 6 białek, szklanka cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 października 2013 (08:05)

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: 50 dag mąki, 5 dag drożdży + 1 łyżka cukru, 1 jajko + 2 żółtko, 1 szklanka mleka, 10 dag masła, 1 łyżka oleju, ¾ szklanki cukru, 1 kg śliwek węgierek Kruszonka: 10 dag mąki l 5 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 łyżeczki cukru wanilinowego

    Czytaj więcej Komentarzy:0