Reklama
  • Piątek, 31 stycznia (11:05)

    Skład na 14 porcji: 250 g orzechów włoskich, 200 g cukru, 150 g margaryny, 250 g mąki, 5 łyżek mleka, olejek migdałowy, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, ciemna polewa czekoladowa, 100 g wiórków kokosowych do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:3
  • Piątek, 31 stycznia (11:00)

    Pięknie wygląda z tą dekoracją. A także zachwyca smakiem. Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 31 stycznia (11:00)

    Składniki: 2 szklanki miąższu lub przecieru z dyni, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 jajka, 5 łyżeczek cynamonu, cukier waniliowy, 3/4 szklanki oleju, łyżeczka sody oczyszczonej, po 5 dag pokruszonych płatków migdałowych i wiórków kokosowych, garść orzechów włoskich, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli. Polewa: 12 dag serka naturalnego (typu philadelphia, 5 dag masła, pół szklanki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 stycznia (10:00)

    Składniki biszkoptu: 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, cukier waniliowy, szklanka mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem I: 2,5 szklanki mleka , pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 żółtka, pół kostki margaryny. Krem II: pół litra kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 fiksy do śmietany. Ponadto: masa krówkowa lub toffi, słodkie krakersy oraz herbatniki, posypka czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 stycznia (10:00)

    Składniki ciasta: po pół szklanki mąki pszennej i ziemniaczanej, 4 jajka , łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru. Krem: puszka masy krówkowej, margaryna. Polewa: 4 łyżki cukru, pół kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody. Ponadto: 2 paczki herbatników, pół szklanki rumu, orzechy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 stycznia (10:00)

    Składniki biszkoptu: 8 białek + 3 żółtka, szkl. cukru pudru, łyżka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, po 10 dag orzechów zmielonych włoskich, rodzynek, wiórków kokosowych, 5 dag zmielonych orzechów ziemnych. Krem: masa kajmakowa, 25 dag masła. Ponadto: 2 op. krakersów, 200 ml kremówki, fix do śmietany, 2 łyżki cukru pudru, płatki migdałowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 stycznia (12:05)

    Składniki na 10-12 porcji: 25 dag mąki, 7 dag cukru pudru, 13 dag zimnego masła, 1 jajko, szczypta soli, 1 kg dyni bez skóry, 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego, 3 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta goździków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 stycznia (12:05)

    Składniki na 12 porcji: 10 dag zimnego masła, 15 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 kg dyni, 6 jajek, 20 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 1 duża pomarańcza, 10 dag mąk, 20 dag mielonych migdałów, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 słoika marmolady pomarańczowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 stycznia (14:00)

    Składniki (na 16 porcji): 4 jajka, 2/3 szkl. cukru, 5 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany kremówki, 40 dag mielonego twarogu, sok i skórka starta z 1 cytryny, 2 łyżki likieru cytrynowego, cukier do posypania ściereczki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 stycznia (14:00)

    Składniki (na 16 porcji): 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, skórka starta z 1/2 cytryny, 4 żółtka, szczypta soli, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 2 op. budyniu waniliowego, 4 szkl. nektaru pomarańczowego, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0