Reklama
  • Środa, 1 lipca 2015 (13:00)

    Składniki : 50 dag mąki, 25 dag margaryny, 5 dag drożdży, 5 łyżek mleka (ciepłego), 2 jajka, 5 łyżek cukru Nadzienie na 1 roladę: szkl. świeżych malin, jabłko (pokrojone w plastry), 3 łyżki cukru pudru, 4 pokruszone biszkopty, cynamon

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lipca 2015 (13:00)

    Składniki: szkl. kefiru, 2 jajka, szkl. cukru + 2 łyżki, 1/2 szkl. oliwy, 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia, opak. cukru wanilinowego, 60 dag rabarbaru, 2 duże kwaśne jabłka; Kruszonka: 10 dag miękkiego masła, 3/4  szklanki cukru, szkl. mąki, listki melisy do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lipca 2015 (13:00)

    Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szkl. mąki tortowej po łyżce przegotowanej wody i oleju łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 330 ml galaretki z czarnej porzeczki (w słoiku) opak. galaretki porzeczkowej 500 ml śmietany 30 proc. zagęstnik do śmietany 2 łyżeczki cukru pudru kilka owoców czarnej porzeczki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lipca 2015 (13:00)

    Składniki: 30 dag mąki tortowej, 20 dag masła, 10 dag cukru, opak. cukru wanilinowego (1,6 dag); Masa kg twarogu mielonego, szkl. czerwonej porzeczki, 3/4 szklanki cukru, opak. cukru wanilinowego, budyń śmietankowy, 6 jaj, 100 g masła, 1/2 szklanki mleka,olejek cytrynowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 30 czerwca 2015 (08:05)

    Skład na 20 porcji: Ciasto waflowe: ● kwadratowe suche wafle do wyłożenia dużej blachy, 3 białka, łyżka budyniu waniliowego, łyżka cukru pudru, kilka łyżek dowolnego dżemu Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, gotowy krem orzechowy, kilka dużych klementynek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 30 czerwca 2015 (08:05)

    Skład na 12 porcji : Ciasto: ● 3 szklanki mąki ● kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak ● pół szklanki cukru pudru ● 5 żółtek ● łyżka śmietany ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● pół łyżeczki sody Ser: ● 1 kg sera do serników z wiaderka ● 3/4 kostki do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak ● 1 budyń waniliowy ● łyżka mąki krupczatki ● 5 jajek ● 1 szklanka cukru pudru ● puszka moreli w syropie

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 czerwca 2015 (08:01)

    Skład na 14 porcji: ● Ciasto: 2,5 szklanki mąki, po szklance maślanki i cukru, 3 jajka, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, szklanka umytego, obranego rabarbaru pokrojonego w kostkę ● Masa serowa: 300 g serka twarogowego do serników, łyżka kwaśnej śmietany, 3 łyżki cukru, łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 29 czerwca 2015 (08:01)

    Skład na 15 porcji: Ciasto: ● 1 szklanka mąki pszennej ● pół szklanki mąki krupczatki ● pół szklanki cukru ● 2 żółtka ● kostka masła lub dobrej margaryny ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 4-5 łyżek jogurtu naturalnego Nadzienie: ● 1 kg rabarbaru ● niepełna szklanka cukru ● 1,5 łyżeczki cynamonu w proszku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 czerwca 2015 (13:05)

    Składniki: 100 g drobnego cukru, 100 g mąki półgrubej, 4 jajka, 2 łyżki kakao, 4 łyżki oleju, tłuszcz i mąka do formy Krem: 300 g naturalnego jogurtu, 150 g cukru pudru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 250 ml śmietany kremówki, 15 g żelatyny w proszku, 100 ml syropu z brzoskwiń z puszki Wykończenie: brzoskwinie z puszki (470 g), 1 torebka jasnej galaretki (np. cytrynowej), mała garść posiekanych pistacji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 czerwca 2015 (13:05)

    Składniki: 150 g biszkoptów, 125 g masła 600 g twarożku naturalnego, 300 g naturalnego jogurtu, 75 g cukru, 4 łyżki soku z cytryny, 2 torebki żelatynowego usztywniacza, 3 jabłka, 80 g posiekanych orzechów włoskich

    Czytaj więcej Komentarzy:0