Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca (11:01)

    Składniki: 3 banany, 2 jajka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szkl. mąki tortowej, 15 dag masła, 1/2 szkl. mąki kokosowej, 1/2 szkl. cukru, 1/2 łyżeczki sody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 marca (11:01)

    Ciasto: 125 ml mleka, 7 dag czekolady deserowej, 1/2 szkl. kakao, szkl. mąki, 2/3 szkl. cukru, jajko, 70 ml oleju, 125 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Mus czekoladowy: 300 ml śmietanki kremówki 36 proc., 10 dag czekolady deserowej, łyżka cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny. Wierzch ciasta: 4 mandarynki, opak. galaretki pomarańczowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 marca (11:01)

    Kakaowy spód: 12 dag mąki, 4 dag cukru pudru (ok. 3 łyżek), 7 dag margaryny (ok. 3 łyżek), 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody, 2 żółtka, spora łyżka kakao dobrej jakości. Ser truflowy: 1 i 1/10 kg sera (3 razy mielonego), 3/4 kostki masła, 12 dag cukru pudru, 25 dag trufli, 7 jajek (średniej wielkości), opak. budyniu waniliowego, łyżka mąki krupczatki, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao dobrej jakości, 1/4 szkl. mleka. Wykończenie: 25 dag białej czekolady, 5 dag masła, łyżka śmietanki, owoc granatu, kilka...

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 14 marca (11:00)

    Masa makowa: 4 jajka, puszka maku, 1/2 szkl. cukru, cukier wanilinowy, budyń, płaska łyżka proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, 2 łyżki mąki krupczatki. Masa twarogowa: 1 kg twarogu, 1/2 kostki masła, 8 jaj, budyń, szkl. cukru, olejek migdałowy, płaska łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany kremówki 30 proc., rodzynki, migdały.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (14:00)

    1. Beza włoska to piana z białek ubita z gorącym syropem cukrowym. Nie warzy się ani nie opada, smakuje jak krem. Nakładamy ją szprycą lub rękawem cukierni- czym (do kupienia w supermarketach). 2. Na wierzch upieczonego ciasta wyciskamy dowolne drobne formy z bezy włoskiej. 3. Zapalamy palnik kuchenny (do k

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (14:00)

    Składniki: 2,5 szkl. mąki tortowej, szkl. cukru brązowego, 1/2 szkl. cukru białego, łyżeczka sody, 1/2 szkl. kakao, 2 tabliczki mlecznej czeko lady, 2 jajka, 1,5 kostki masła, skórka otarta z 3 pomarańczy i 1 cytryny, 3 łyżki śmietany, 2 polewy czekoladowe: z białej i z gorzkiej czekolady, masło i bułka tarta do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 220 g masła, 120 g drobnego cukru trzcinowego ciemnego (muscovado),  100 g cukru pudru, 270 g mąki, 4 duże jajka, skórka z 1 pomarańczy, 100 g posiekanych orzechów włoskich,  rodzynki. Sos:  250 g cukru pudru, 50 g masła, 2 łyżki whisky, 100 ml śmietanki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Składniki na 6 porcji: miękkie masło, 150 g kruchych czekoladowych herbatników, 1 łyżka kakao w proszku, 6 arkuszy żelatyny, 1/2 cytryny, 400 ml śmietany, 250 g serka śmietankowego, 75 g cukru miąższ z 1 laski wanilii. Sos: 80 g cukru, 200 ml śmietany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (10:05)

    Skład na 10 porcji: ● 6 jajek ● 6 łyżek mąki pszennej ● 6 łyżek cukru ● cukier waniliowy ● szczypta proszku do  pieczenia i soli ● 4 łyżki prawdziwego ciemnego kakao ● 100 g mlecznej czekolady ● 200 g śmietanki 30 proc. ● 4 łyżeczki cukru pudru ● 3 średniej wielkości dojrzałe banany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 marca (10:05)

    Skład na 10 porcji: ● 300 g mąki ● 150 g masła ● 175 g cukru ● jajko ● 2 torebki cukru waniliowego ● szczypta proszku do pieczenia i soli ● 250 g serka mascarpone ● 500 g chudego twarogu na sernik ● sok z cytryny ● 3 banany ● 100 g mlecznej czekolady ● 20 g białej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0