Reklama
  • Poniedziałek, 2 grudnia 2013 (11:00)

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: kostka i 1/4 masła, szklanka i 3 łyżki cukru, 4 jajka, 2 i 1/2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, tłuszcz i mąka do formy Krem: garść rodzynków, 50 ml rumu, 30 dag brzoskwiń, 2 łyżki miodu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 2 grudnia 2013 (10:05)

    Staram się tworzyć takie posiłki, które będą i smaczne, i ładne.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 2 grudnia 2013 (10:05)

    Składniki: 15 dag homogenizowanego serka waniliowego, 4 łyżki mąki, cytryna, 2 łyżki maku, łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, łyżeczka cukru, masło

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 listopada 2013 (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 2 szklanki i 6 łyżek mąki, 4 łyżki + 6 łyżek cukru, torebka suszonych drożdży, 1/2 łyżeczki soli, kostka masła, 1/3 szklanki mleka, 2 jajka, mąka na stolnicę, maliny (z mrożonki) i melisa do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 listopada 2013 (13:00)

    Składniki na 10 porcji: 1 szklanka mąki, 5 dag masła, 1 żółtko, 1 łyżka białego cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, pół kg twarogu mielonego, 5 dag masła, 2 łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, 3 białka, 3 łyżki cukru. Piana: 3 białka, 2 łyżki cukru, 10 dag żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 listopada 2013 (11:00)

    Składniki na 10 porcji: • 10 dag mlecznej czekolady • 10 dag gorzkiej czekolady • 20 dag masła • 2,5 szklanki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki mąki • 6 jajek • 50 dag sera twarogowego • 1 puszka brzoskwiń • cukier puder do posypania • masło oraz bułka tarta do przygotowania formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 listopada 2013 (14:06)

    Składniki na 24 porcji: 40 dag +2 łyżki mąki, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 25 dag masła, 35 dag cukru, 6 jajek,35 dag jasnych winogron, 35 dag ciemnych winogron, 50 dag mielonego chudego twarogu, 60 dag mielonego tłustego twarogu, 2 opakowania budyniu waniliowego, 3 łyżki kaszy manny, sok i skórka z 1 pomarańczy, kakao do posypania, tłuszcz i mąka do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 listopada 2013 (14:06)

    Składniki na 24 porcje: 1,5 kg kwaśnych jabłek, 250 ml soku jabłkowego, 4 jajka, 2 łyżki + 17,5 dag cukru, 25 dag miękkiego masła, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 35 dag mąki, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml mleka, 4 łyżki konfitury z moreli, 20 dag żurawiny, tłuszcz do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 listopada 2013 (14:06)

    Składniki na 20 porcji: 250 ml +1 łyżeczka mleka, 50 dag mąki, 7,5 dag + 1 łyżeczka cukru, szczypta soli, pół kostki (ok. 5 dag) świeżych drożdży, 10 dag rodzynek, 7,5 dag miękkiego masła. 2 jajka, 40 dag masy marcepanowej, 10 dag orzechów włoskich. 10 dag orzechów pekan. 1 żółtko,1 łyżka grubego cukru, tłuszcz i mąka do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 listopada 2013 (14:05)

    Składniki na 12 porcji: 1/2 kg mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody jadalnej, sól, 2 łyżki kakao, łyżeczka cynamonu, 3 jajka, szklanka drobnego cukru, 2/3 szklanki oleju, kawałek dyni (30 dag), 8 dużych łyżek orzechów włoskich, duża garść rodzynków, masło i mąka do formy. Wykończenie: śmietana kremówka, dynia w zalewie (do dekoracji).

    Czytaj więcej Komentarzy:0