Reklama
  • Poniedziałek, 1 września 2014 (11:01)

    Składniki: 4 jajka, 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do piecz., szklanka cukru, cukier waniliowy, sól, 20 dag wiórków kokosowych, śliwki z syropu lub świeże węgierki lub śliwka łowicka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 1 września 2014 (11:01)

    Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru jajko 10 dag masła łyżka mleka łyżeczka proszku do piecz. Masa: kg białego sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego, 6 jajek, 1/2 szklanki śmietanki kremówki, kg śliwek Kruszonka: 2 szklanki mąki szklanka cukru, 20 dag masła łyżeczka proszku do piecz. 10 dag zmielonych migdałów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 1 września 2014 (11:00)

    Składniki: 20 dag margaryny 20 dag cukru 4 jajka łyżka cukru waniliowego 10 dag marcepanu 28 dag mąki pszennej 10 dag tartych orzechów laskowych 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag jogurtu naturalnego śliwki cukier puder do oprószenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 sierpnia 2014 (15:05)

    SKŁADNIKI: CIASTO: 300 g mąki • 200 g masła • 100 g cukru • skórka z cytryny lub ekstrakt waniliowy • sól do smaku NADZIENIE: 1/2 kg śliwek węgierek • cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    Biszkopt: 4 jajka, 10 dag zmielonych migdałów lub płatków migdałowych, 1-2 łyżki cukru. Nadzienie: 2-3 łyżki ulubionego dżemu lub musu owocowego, 250 ml śmietany kremówki, 30-40 dag owoców sezonowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    Ciasto: 25 dag mąki, pół kostki masła, 3 łyżki cukru, jajko, sól. Masa: 25 dag serka mascar pone, 250 ml schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego, 2 jajka, 2 duże, dojrzałe owoce granatu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    SKŁADNIKI: Ciasto: półtorej szklanki mąki, pół szklanki cukru, jajko, 10 dag masła, łyżka mleka, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego twarogu, 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, op. budyniu waniliowego, pół szklanki kremówki, 1 kg śliwek. Kruszonka: 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 20 dag masła, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag zmielonych migdałów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    SKŁADNIKI: Ciasto: 15 dag mąki, 8 dag margaryny, 5 dag cukru pudru, 2 łyżki śmie tany 18-proc., żółtko. Masa: 3/4 kg twarogu, 4 jajka, 20 dag cukru, cukier waniliowy, 2 łyżki budyniu waniliowego, pół kg śliwek. Polewa: 10 dag białej czekolady, 150 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    SKŁADNIKI: 1 kg mielonego twarogu, szklanka cukru pudru, 5 dag żelatyny, 2 galaretki kiwi, 35 dag śliwek, 20 dag wafelków (chałwowych)

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 sierpnia 2014 (14:05)

    SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej, 3 jajka, szklanka cukru pudru, 30 dag jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, pół kg śliwek węgierek, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 tabliczki czekolady

    Czytaj więcej Komentarzy:0