Reklama
  • Piątek, 19 sierpnia 2016 (14:00)

    Składniki: 80 dag czereśni, 40 dag masła (margaryny), 40 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, szczypta soli, skórka otarta z 2 cytryn, 8 jajek, 50 dag mąki, 1,5 torebki proszku do pieczenia, 4 łyżki konfitury wiśniowej, tłuszcz i mąka do blachy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 sierpnia 2016 (14:00)

    Składniki: 50 dag czereśni, 20 dag gorzkiej czekolady, 20 dag marcepanu, 25 dag masła,15 dag cukru, szczypta soli, 1 cukier wanilinowy, 4 jajka, 40 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 10 dag śmietany kremówki, 12,5 dag oleju kokosowego, 18-20 czereśni z ogonkami do dekoracji, tłuszcz i mąka do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 sierpnia 2016 (13:06)

    Spód: • 150 g mąki pszennej • 2 łyżki cukru • 1/2 kostki masła • 1 żółtko • 1 łyżka zimnej wody • szczypta soli. Masa serowa: • 700 g tłustego, mielonego twarogu • 200 ml śmietany kremówki • 100 g serka mascarpone • 300 g białej czekolady • 100 g cukru pudru • 3 jajka • 2 szklanki jagód • aromat waniliowy. Do dekoracji: • bita śmietana • garść borówek i jeżyn.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: ● 2 serki waniliowe homogenizowane (każdy po ok. 280 g) ● 330 ml śmietanki kremówki 30-procentowej ● 2 łyżki cukru pudru ● 3 galaretki truskawkowe lub wiśniowe ● 3 szklanki jagód ● opakowanie małych biszkoptów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 24 porcje 1 i 1/2 kg moreli, 65 dag mąki, 10 dag płatków owsianych, 30 dag cukru, szczypta soli, 2 op. cukru waniliowego, 10 dag posiekanych orzechów laskowych, 2 żółtka, 40 dag masła, 3 łyżki konfitury morelowej, 2-3 łyżki cukru pudru, tłuszcz i mąka do przygotowania blachy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 18 porcji: 60 dag jagód, 10 dag migdałów (bez skórki), 10 dag masła, 65 dag mąki, 12 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżki soku cytrynowego, 30 dag cukru żelującego (2:1), 30 dag mielonego twarogu, 100 ml mleka, 100 ml oleju, szczypta soli, 1 op. proszku do pieczenia, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz do posmarowania blachy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 18 porcji: 80 dag wiśni (wcześniej umytych, wydrylowanych i dobrze osączonych), 10 dag surowej masy marcepanowej, 37 dag drobnego cukru, spora szczypta soli, 65 dag mąki pszennej, 37,5 dag kostki do pieczenia, 3 dag płatków migdałowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 24 porcje: 2 tabliczki (po 10 dag każda) białej czekolady z wiórkami kokosowymi, 45 dag masła, 27 dag cukru, 65 dag mąki, 5 dag mielonych migdałów, 50 dag kolorowych porzeczek (białych, czarnych, czerwonych), 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 1 op. proszku do pieczenia, 30 dag kwaśnej śmietany, tłuszcz do posmarowania blachy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 1,5 szklanki mąki • 20 dag masła • jajko • 3 żółtka • 3 łyżki cukru. Sernik: 80 dag sera białego • 8 jajek • 15 dag margaryny • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • szklanka cukru. Konfitura: 30 dag rabarbaru • 15 dag cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki na 10 porcji: 1,5 szklanki mąki • 4 jajka • 1/2 szklanki oleju lub 20 dag masła • 4 łyżki mielonych orzechów włoskich • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki cukru • kilka kropli aromatu migdałowego • 30 dag rabarbaru • opakowanie cukru waniliowego • szczypta soli • cukier puder do lukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0