Reklama
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (14:00)

    Składniki na 16 porcji: 3 gotowe blaty biszkoptowe do tortów 3 łyżeczki żelatyny 25 dag mielonego twarogu 50 dag serka mascarpone 3 łyżki likieru migdałowego 1 torebka cukru wanilinowego 10 dag cukru 45 dag śmietany kremówki 250 ml mocnego naparu kawy 3-4 łyżki likieru kawowego 1-2 łyżki kakao 12 rurek waflowych groszki w kształcie ziaren kawy do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Puszyste, lekkie ciasto. Przepis na nie pochodzi z zeszytu mojej teściowej. Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Szybkie ciasto z kaszy manny bez pieczenia. Bardzo lubią je grymaszące dzieci.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Składniki: 20 dag mąki, 3 jajka, 10 dag cukru pudru, 12 dag masła, łyżeczka proszku do pieczenia op. cukru waniliowego, 1-2 łyżki cukru, 5-6 mrożonych śliwek, cukier puder do posypania, masło i mąka do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (13:05)

    Składniki: 2 szklanki mąki, 5 łyżek cukru, op. cukru waniliowego, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 12,5 dag margaryny, łyżka kakao. Masa: 1 kg twarogu, 6 jajek, 3 łyżki cukru, puszka masy krówkowej (510 g), 250 ml śmietany 30-proc., 2 łyżki mąki ziemniaczanej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (08:05)

    Składniki na 24 porcje: 1,80 kg mielonego twarogu, 2 puszki moreli, 2 i 2/3 szkl. mąki pszennej, 2 czubate łyżki kakao, 2/3 szkl. cukru pudru, 25 dag masła, 9 jajek, 1 czubata szkl. cukru, 2 op. budyniu waniliowego, gruby cukier do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (08:05)

    Składniki na 12 porcji: 40 dag mielonego twarogu, 10 dag masła, 1 szkl. cukru, 5 dag stopionej i przestudzonej gorzkiej czekolady, 2 cukry waniliowe, 4 jajka, 2/3 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, 2 łyżki kakao, 3 łyżki konfitury wiśniowej, 1 op. budyniu waniliowego, tłuszcz i mąka do foremki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 kwietnia 2014 (08:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 kg mielonego twarogu, 15 dag mrożonych malin, 10 dag masła, 1 czubata szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, 6 jajek, 2 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego, 1 cytryna, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, tłuszcz i mąka pszenna do przygotowania tortownicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 1 kwietnia 2014 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: • 1/2 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 5 łyżek kakao bez cukru • tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) • 2 łyżki masła • 4 jajka • 5 łyżek śmietany kremówki • 1/2 szklanki cukru brązowego • 1 opakowanie cukru wanilinowego • 250 g malin i jagód (mogą być mrożone) Na polewę: • tabliczka gorzkiej czekolady • 3 łyżki masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 31 marca 2014 (11:05)

    Skład na 15 porcji: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 budynie o smaku malinowym, 4 łyżki cukru, litr mleka, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0