Reklama
  • Wtorek, 24 grudnia 2013 (13:00)

    Składniki na 12 porcji: 30 dag herbatników lub wafli kakaowych, 2 galaretki brzoskwiniowe, 80 dag twarożku homogenizowanego, 4-5 brzoskwiń (mogą być z zalewy), 3 jajka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżka orzechów pistacjowych bez soli lub innych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 grudnia 2013 (11:00)

    Składniki: • 4 jajka • 1 szklanka białego cukru • 1 łyżeczka cukru waniliowego • 1 szklanka mąki pszennej • pół szklanki mąki ziemniaczanej • 20 dag miękkiego masła • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia • starta skórka z 1 cytryny • sok z połowy cytryny • kilka kropli zapachu cytrynowego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 grudnia 2013 (14:05)

    Składniki na 12 porcji: 4 jajka, kostka masła , szklanka i pół cukru pudru, szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, po 5-6 łyżek kakao i mleka, 3 pomarańcze. Masa: śmietana kremówka, 1/2 kg tłustego twarogu, niecała szklanka cukru pudru, 5 łyżeczek żelatyny, szklanka soku pomarańczowego, pomarańcza.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 grudnia 2013 (11:10)

    Składniki na 12 porcji: 3 dag drożdży, 1 szklanka ciepłego mleka, 1/2 szklanki cukru, 3 szklanki mąki pszennej, 1/2 kostki masła, 1 op. cukru waniliowego, 2 jajka, 1 żółtko, 4–5 łyżek rodzynek, tłuszcz i mąka do foremki, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 grudnia 2013 (08:05)

    SKŁADNIKI: CIASTO: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie • 3 jajka • 125 g drobnego cukru do wypieków • 200 ml śmietany 36-proc. • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu • TRUFLA: 150 ml likieru baileys • 500 ml śmietany 30-proc. lub 36-proc. • 400 g posiekanej gorzkiej czekolady • 4 łyżki cukru pudru. 1. Zmiksuj krótko jajka, tak by się ze sobą połączyły. Dodaj pozostałe składniki ciasta i ucieraj, aż otrzy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 16 grudnia 2013 (10:00)

    Składniki: trzy gotowe blaty biszkoptowe lub wcześniej upieczony biszkopt. Krem: 2 jajka, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 1/3 szkl. cukru, 2 szklanki mleka, kostka masła, 20 dag chałwy, konfitura wiśniowa, polewa, poncz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 16 grudnia 2013 (10:00)

    Składniki na ciasto: 3 szkl. mąki, 4 jajka, 3 łyżki cukru pudru, margaryna, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany. Ponadto: słoik powideł, 20 dag orzechów, 2 łyżki kakao. Piana: po 3/4 szklanki białek i cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 16 grudnia 2013 (10:00)

    Składniki: 3 szkl. mąki, 3/4 szkl. mleka, 2/3 szkl. cukru, 15 dag masła, 5 dag rodzynek, 6 dag drożdży, 4 żółtka, cukier waniliowy. Kruszonka: 10 łyżek mąki, 5 dag masła, 4 łyżki cukru, dżem z jagód.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 grudnia 2013 (10:41)

    Składniki na 12 porcji: 40 dag marchwi, 4 jajka, szklanka cukru, szklanka i 3 łyżki orzechów włoskich, łyżka cynamonu, 1 i 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, tłuszcz do formy. Krem: prawie cała kostka masła, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, 35 dag twarogu, 7 łyżek dżemu morelowego. Polewa: szklanka cukru pudru, białko, 2 łyżki soku z cytryny. Dodatkowo: pół szklanki migdałów, 15 dag masy marcepanowej, barwniki spożywcze.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 grudnia 2013 (10:41)

    Składniki na 12 porcji: 20 dag marchwi, 1 i 1/3 szklanki zmielonych orzechów, 6 łyżek mąki, 6 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru, 25 dag chudego twarożku, opakowanie kremowego serka (np. Bieluch), mały kubek jogurtu, 1/2 łyżeczki cukru, listki mięty. Oczyść marchew i zetrzyj na drobnych oczkach. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami. Oddziel żółtka od białek. Z białek ubij sztywną pianę, wsypując powoli cukier. Po chwili

    Czytaj więcej Komentarzy:0