Reklama
  • Środa, 17 sierpnia 2016 (11:05)

    Składniki na 24 porcje: 2 tabliczki (po 10 dag każda) białej czekolady z wiórkami kokosowymi, 45 dag masła, 27 dag cukru, 65 dag mąki, 5 dag mielonych migdałów, 50 dag kolorowych porzeczek (białych, czarnych, czerwonych), 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 1 op. proszku do pieczenia, 30 dag kwaśnej śmietany, tłuszcz do posmarowania blachy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki na 12 porcji. Ciasto: 1,5 szklanki mąki • 20 dag masła • jajko • 3 żółtka • 3 łyżki cukru. Sernik: 80 dag sera białego • 8 jajek • 15 dag margaryny • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • szklanka cukru. Konfitura: 30 dag rabarbaru • 15 dag cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 16 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki na 10 porcji: 1,5 szklanki mąki • 4 jajka • 1/2 szklanki oleju lub 20 dag masła • 4 łyżki mielonych orzechów włoskich • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki cukru • kilka kropli aromatu migdałowego • 30 dag rabarbaru • opakowanie cukru waniliowego • szczypta soli • cukier puder do lukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (15:00)

    Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej, 10 dag zimnej margaryny lub masła, 2 żółtka, 2 łyżki cukru, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia. Na masę: 70 dag moreli, 70 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), ½ szklanki cukru, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 2 jajka, 1 żółtko, 2-3 łyżki mleka. Na bezę: 5 białek, 3 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (15:00)

    Składniki na 10-12 porcji: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody gazowanej, 1 szklanka oleju, np. słonecznikowego, 3 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej, 2 czubate łyżki kakao, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 80 dag moreli, 30 dag śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 5 łyżek dżemu morelowego, 2 łyżki posiekanych pistacji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (15:00)

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 11 dag cukru, 10 dag mąki. Na masę: 9 łyżeczek żelatyny, 90 ml mleka, 1 kg gęstego jogurtu naturalnego, np. greckiego, 50 dag śmietanki kremówki 30 proc., 7 dag cukru pudru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 12 moreli, listki melisy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki: 400 g twarogu, 3 jajka, 150 g cukru pudru, pół kostki margaryny, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 łyżeczka startej skórki cytryny, 20 ml rumu, 400 g malin, 1 gotowe ciasto francuskie (500 g), cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:00)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto: 6 jajek • 4 łyżki mąki tortowej • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 8 łyżek cukru • łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli. Dekoracja: 2 galaretki wiśniowe • wiśnie w syropie • owoce kiwi • 300 ml śmietany 30 proc. • 3 łyżki cukru pudru • łyżeczka żelatyny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:00)

    Składniki na 16 porcji: Ciasto: 1,5 szklanki mąki • 3 jajka • pół szklanki oleju • szklanka cukru • łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta cynamonu • 30 dag czarnych jagód lub truskawek. Wierzch: 5 białek • 5 łyżek cukru pudru • polewa toffi (niekoniecznie).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 sierpnia 2016 (14:05)

    Składniki na 15 sztuk: 50 dag mąki pszennej •25 dag malin •1 szkl. mleka •10 dag stopionego masła •5 dag drożdży •1/2 szkl. cukru •2 jajka do ciasta •1 jajko do smarowania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0