Reklama
  • Wtorek, 2 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki na 16 porcjI 60 dag wydrylowanych czereśni, 15 dag masła, 25 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 4 jajka, 5 dag mąki ziemniaczanej, 350 ml maślanki, 4–5 łyżek kawy cappuccino w proszku, 1 łyżeczka zapachu migdałowego do ciasta, skórka z połowy cytryny, 50 dag mąki pszennej, 1 op. proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru pudru do posypania, tłuszcz i tarta bułka do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 2 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki na 12 porcji 60–70 dag agrestu, 30 dag mąki pszennej, 1 op. budyniu o smaku migdałowym, 10 dag mielonych orzechów laskowych albo migdałów, 35 dag mocno schłodzonego masła, 10 dag cukru, 2 jajka, 1 żółtko, 2–3 łyżki gęstej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka likieru migdałowego. Dodatkowo: 1 białko, 2–3 łyżki brązowego cukru, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz do posmarowania blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:06)

    Skład na 10 porcji: ● Ciasto: 6 jajek, 2/3 szklanki cukru, 200 g wiórków kokosowych, 1/2 szklanki maku, aromat migdałowy. Krem: po 1/2 szklanki mleka i cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2–3 szklanki mleka w proszku, 230 g masła. Dodatkowo: brzoskwinie w puszce, paczka okrągłych biszkoptów, sos czekoladowy. Do ponczu: 1/4 szklanki wody, 150 ml likieru kokosowego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:05)

    Skład na 10 porcji: ● 200 g mąki ● 100 g masła ● 100 g cukru pudru + 6 łyżek ● jajko ● opakowanie cukru waniliowego ● 500 g śmietany kremówki ● 400 g truskawek ● galaretka truskawkowa ● sok z 1/2 cytryny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:05)

    Skład na 12 porcji: ● 75 g mąki ● 80 g cukru ● 15 g kakao ● 4 jaja ● 6 łyżek cukru pudru ● opakowanie cukru waniliowego ● 300 g truskawek ● łyżeczka proszku do pieczenia ● łyżka żelatyny ● 300 g gęstego jogurtu ● 400 g śmietanki 30-proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki na 12 porcji: 10 dag masła , 10 łyżek cukru, 3 jajka, 10 łyżek mąki, szczypta soli, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag owoców, cukier puder

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki: 20 dag masła, 2 jajka, sól, 2 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru kryształu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany 18 proc., 1 op. budyniu malinowego, 500 ml mleka , maliny i pistacje do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki: 1 dag żelatyny, 300 ml kremówki 36 proc., 1 laska wanilii, 30 dag jogurtu naturalnego, 10 dag cukru pudru, 20 dag podłużnych biszkoptów, 200 ml słodkiego białego wina, 30 dag owoców

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki: 300 ml mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 14 dag cukru, 10 dag masła 320 dag jeżyn, 3 jajka, 1 op. cukru waniliowego, 10 dag mąki, 200 ml kremówki 36 proc., cukier puder do smaku, zioła smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki: 24 dag mąki, 23 dag cukru, 4 jajka, sól , cytryna, 15 dag masła, 60 dag białego sera , 5 dag wiórków kokosowych, 30 dag owo ców (np. czereśni, wiśni), 1 op. galaretki tortowej, 10 dag dżemu

    Czytaj więcej Komentarzy:0