Reklama
  • Wtorek, 28 października 2014 (08:00)

    Składniki: 3 jajka, 10 dag cukru, 4 torebki cukru wanilinowego, 5 dag mąki pszennej, sól, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2,5 dag kakao, 2,5 dag mąki ziemniaczanej, 1 słoik (720 ml) wiśni z kompotu, 10 dag mlecznej czekolady, 60 dag śmietany kremówki, 2 opakowania zagęstnika typu śmietan-fix.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 października 2014 (08:00)

    Składniki: 25 dag miękkiego masła, szczypta soli, 4 jajka, 28,5 dag cukru, 2 cukry wanilinowe, 40 dag mąki pszennej, pół torebki proszku do pieczenia, 3 dag kakao, 5 łyżek + 900 ml mleka, 6 dag mąki ziemniaczanej, 4 łyżki wiśniówki, 2 torebki budyniu waniliowego (na 500 ml mleka), 1 torebka zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 25 dag śmietany kremówki, melisa do dekoracji, tłuszcz do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 października 2014 (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 100 g masła, 210 g mąki, 50 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 kg jabłek, 1 cytryna, 3 jajka, 200 ml śmietany 30%, 100 g cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 27 października 2014 (08:00)

    Składniki na 20 porcji: 4 łyżeczki drożdży, pół szklanki letniego mleka, 30 dag mąki, 6 łyżek cukru pudru, mniej niż pół kostki masła, 3 żółtka, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, słoiczek dżemu porzeczkowego, 3 łyżki mielonych orzechów włoskich, 30 dag śliwek, 4 łyżki masła do blachy, 3 łyżki masła + 1 łyżka rumu do posmarowania, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    Składniki na 10 porcji: 1/2 kg mąki pszennej, 10 dag cukru pudru, 1 i 1/4 kostki masła, 2 jajka, mąka na stolnicę. Masa twarogowa: 1/2 kg twarogu, pół szklanki kremówki, 2 jajka, 1/4 cukru kryształu, 2 torebki cukru wanilinowego, 5 jabłek, 3 łyżki rodzynek, 3 łyżki żurawiny, 2 łyżki płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    SKŁADNIKI: kruszonka: 30 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag masła, żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg twarogu, 25 dag cukru, 6 jajek, aromat cytrynowy, budyń śmietankowy, pół szklanki mleka, 10 dag masła. Mus: 4 winne jabłka, łyżka soku z cytryny, 3-4 łyżki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    SKŁADNIKI: 45 dag serka czekoladowego homogenizowanego, pół szklanki cukru pudru, 3 jajka, pół kostki masła, 3 łyżki żelatyny, 4 duże dojrzałe gruszki, 4 łyżki cukru, sok z pół cytryny, 3 goździki, 2 gruszkowe galaretki, op. biszkoptów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    SKŁADNIKI: biszkopt: 3 jajka, po 3/4 szklanki mąki i cukru, 2 łyżki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 75 dag serka homoge nizowanego o smaku pieczone jabł ko, 150 ml mleka skondensowa nego niesłodzonego, 2 łyżki żela tyny. Mus: 1 kg jabłek, łyżka so ku z cytryny, 2 łyżki cukru, galaretka cytrynowa, budyń waniliowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    SKŁADNIKI: ciasto: 3 szklanki mąki, kostka margaryny, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 2 kostki twarogu, pół kostki margaryny, pół szklanki cukru, budyń śmietankowy, jajko. Ponadto: słoik gruszek z kompotu, 5 białek, szklanka cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 października 2014 (11:00)

    SKŁADNIKI: ciasto: 40 dag mąki, 25 dag masła, 20 dag cukru, 3 dag mielonych migdałów, 2 jajka, po łyżeczce proszku do pieczenia i cynamonu, szczypta soli. Ponadto: pół kg jabłek, 2 gruszki, sok i skórka starta z cytryny, 3 jajka, 15 dag cukru, 40 dag chudego twarogu, budyń waniliowy, pół szklanki żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0