Reklama
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Składniki na 16 porcji: 4 jajka, 80 g cukru, 60 g mąki, 60 g kakao, 1/2 małej torebki proszku do pieczenia. Krem: 200 g mielonego twarogu, 100 g cukru pudru, 100 ml śmietany kremówki, 100 g mrożonych malin, 2 owoce kiwi, kakao do oprószenia ciasta.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Ciasto: 150 g masła, 2 łyżki miodu, 420 g mąki gładkiej, 150 g cukru, 2 jajka, 40 ml śmietany, 1 łyżka sody oczyszczonej, 3 łyżki rumu. Masa orzechowa: 250 g orzechów włoskich, 120 g masła, 50 g miodu, 80 g cukru. Krem: 500 ml mleka, 100 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 40 g mąki gładkiej, 50 g mąki kukurydzianej, 200 g masła, sok z 1/2 cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 12 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 120 g miękkiego masła, 1 szklanka cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 2 jajka, 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 proc., 3-4 banany, sok wyciśnięty z ½ cytryny. Ponadto: 1 łyżka masła, papier do pieczenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 24 porcje: na spód: 300 g mąki pszennej, 90 g cukru, 3 łyżki kakao, 180 ml zimnego masła. Na masę: 4 małe banany, 500 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 i ½ kg twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 250 g cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 8 jajek, 2 opakowania budyniu waniliowego. Ponadto: 6 małych bananów, sok wyciśnięty z ½ cytryny, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, polewa czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:05)

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 100 g cukru, 75 g mąki pszennej, 75 g mąki ziemniaczanej, 30 g kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 250 ml jogurtu naturalnego, np. greckiego, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 duży banan, 2 łyżki cukru, 1 i ½ łyżeczki żelatyny, sok z ½ cytryny. Ponadto: 3-4 łyżki cukru wanilinowego, 100 ml śmietanki kremówki, banan, cukier puder, 2 kostki czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, 100 g masła, 2 żółtka. Masa: 5 jajek, 120 g cukru, 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 cytryny, 150 ml soku z cytryny. Krem: 250 g mascarpone, 50 g cukru pudru, 2 żółtka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki na 12 porcji: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 150 g masła, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżka kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru. Masa: 1 kg mielonego twarogu, szklanka cukru, 5 jajek, 1/2 kostki masła, szklanka śmietany 36%, 1 cytryna. Wierzch: szklanka śmietany 22%, 3 łyżeczki cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 14 porcji: ● 250 g mąki ● 175 g cukru ● 125 g masła ● 5 jaj ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 200 g białej czekolady ● 200 g śmietany ● 40 g mąki kukurydzianej ● 700 g zmielonego sera ● szczypta soli ● 50 g bezy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Składniki na 8 porcji: ● szkl. orzechów laskowych ● 1/3 szkl. daktyli ● sól. Krem: ● szkl. daktyli namoczonych w kawie ● 2 łyżki masła orzechowego. Dodatkowo: ● 2 puszki mleczka kokosowego ● szkl. cukru pudru ● 2 banany ● sok z cytryny ● kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Składniki na 16 porcji: 50 dag mąki pszennej, 250 ml mleka, 5 żółtek, 6 dag drożdży, 15 dag cukru pudru, po 10 dag masła i mielonych migdałów, 1 łyżka likieru migdałowego, 1 cukier waniliowy, skórka otarta z 1 cytryny, 30 dag całych migdałów, masło i tarta bułka do foremek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0