Reklama
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Blaty: 60 dag mąki, 25 dag masła, 15 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem bananowy: 1 litr gęstego soku przecierowego bananowego (może być sok z dodatkiem marchewki i owoców egzotycznych), 2 łyżki miodu, 3 budynie śmietankowe. Krem śmietanowy: 600 ml śmietany kremówki, 25 dag serka mascarpone, 1 łyżka cukru waniliowego , 2 łyżki cukru. Oraz: cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Blat: 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej, szczypta soli, 25 dag masła, 3 żółtka, 4 łyżki mielonych orzechów laskowych, 10 dag cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz i mąka do foremki. Krem: 1 budyń waniliowy, 250 ml mleka, 20 dag masła, 1 mała puszka masy krówkowej. Oraz: orzechy laskowe w cukrze do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Blaty: 60 dag mąki pszennej, 10 dag mielonych migdałów, 15 dag cukru pudru, 1 mały proszek do pieczenia, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 25 dag zimnego masła, skórka otarta z 1/3 cytryny, trochę mąki do oprószenia stolnicy. Krem: 1 litr śmietany kremówki, 1 op. cukru waniliowego, 4 łyżki drobnego cukru, 6 łyżek likieru migdałowego. Oraz: płatki migdałowe, migdałowy krokant, polewa czekoladowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Spód: 40 dag mąki, 25 dag masła, 10 dag cukru, 2 jajka, szczypta soli, mąka do oprószenia stolnicy. Nadzienie: 20 dag gorzkiej czekolady, 500 ml mleka, 2 żółtka, 5 dag cukru, 4 dag mąki ziemniaczanej, 2 gruszki, 1 puszka kajmku. Oraz: 250 ml śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 1 op. zagęstnika typu śmietan -fix, kakao do oprószenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 10 porcji: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru pudru, łyżeczka esencji waniliowej, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 300 ml kremówki, łyżka dowolnego słodkiego alkoholu do nasączenia, kilka truskawek, świeżych lub rozmrożonych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Ciasto: 50 dag mąki pszennej • 25 dag masła • szklanka wody • 5 jajek • szklanka cukru • tabliczka gorzkiej czekolady • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • pół szklanki orzechów. Dekoracja: 10 dag mlecznej czekolady • 4 dag masła • posiekane orzechy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcji. Ciasto: 2 opakowania herbatników • 70 dag słodkiego mleka skondensowanego • szklanka orzechów arachidowych solonych. Nadzienie: 2 białka • 1/2 szklanki cukru • 50 ml miodu • 35 ml syropu klonowego • 1/4 szklanki wody. Masa czekoladowa: 15 dag margaryny • 30 dag czekolady gorzkiej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Składniki na 10 porcji. Spód: 4,5 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru • 3 jajka • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 10 dag czekolady • 25 dag serka mascarpone • 220 ml śmietany • łyżeczka kakao •2 łyżki cukru pudru • olejek waniliowy. Dekoracja: 100 ml śmietany • cukier puder • 1/2 szklanki orzechów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:10)

    Składniki ● 30 dag mąki pszennej ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● 10 dag masła ● 2 żółtka ● 2 łyżki śmietany 18 proc. ● cukinia ● 50 dag marchwi ● pęczek natki ● 4 jajka ● 250 ml mleka ● 10 dag żółtego sera ● sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:10)

    Lubisz babeczki i szarlotkę, ale nie tolerujesz glutenu? Wybierz mąkę, która go nie zawiera.

    Czytaj więcej Komentarzy:0