Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Ananasowiec

Składniki: 3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem, 1 l mleka, 20 dag masła, 20 dag wiórków kokosowych, 1 puszka ananasów, 1 opakowanie blatów tortowych, zioła

1. Proszek budyniowy rozprowadź w szklance zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony proszek. Ugotuj gęsty budyń. Zdejmij go z ognia i, mieszając, wystudź.

2. Zimny budyń zmiksuj na gładki krem z masłem (powinno mieć temperaturę pokojową). Dodaj wiórki kokosowe, starannie wymieszaj. Krążki ananasa osącz z zalewy, pokrój w drobną kosteczkę. Odłóż 1/3 przygotowanego kremu budyniowego. Do reszty dodaj ananasa, wymieszaj.

Reklama

3. Na jednym blacie biszkoptowym rozprowadź połowę kremu budyniowego z ananasem. Przykryj drugim blatem. Nałóż resztę kremu z owocami i ostatni blat. Lekko dociśnij. Wierzch i boki tortu posmaruj odłożonym kremem. Udekoruj ziołami.

12 porcji, czas ok. 30 min; porcja – 410 kcal cena 2,10 zł.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.