Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Babka z marchwią

Składniki na 10 porcji. Ciasto: 30 dag mąki • 10 dag mąki kokosowej • 15 dag brązowego cukru • sól • 10 dag masła • 3 jajka • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kardamonu i imbiru • 150 ml jogurtu • skórka otarta z pomarańczy • 2 marchewki. Krem: 20 dag serka mascarpone • 50 ml śmietanki kremówki 30 proc.• 1,5 łyżki cukru pudru • 8 dag wiórków kokosowych.

Reklama

1 Masło utrzyj z cukrem. Wbij jajka, dodaj jogurt, przyprawy, mąkę, proszek, startą marchew i skórkę z pomarańczy. Ciasto przełóż do blaszki posmarowanej masłem i posypanej bułką. Piecz 45 min.w temp. 180°C.

2 Serek mascarpone połącz ze śmietanką i cukrem pudrem. Ciasto posmaruj kremem i posyp wiórkami.

CZAS: około 1,5 godziny

Pani Agata Sikorska mieszka w Suwałkach

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 12 dag masła, 6 żółtek, 15 dag mąki, 7,5 dag cukru pudru, sól, 4 dag mielonych migdałów, 50 dag mielonego twarogu, 9 dag cukru kryształu, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 30 dag rabarbaru,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.