Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (11:00)

    Gotowane miniserniczki

Ciasto: 1,5 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 7 dag masła, łyżeczka proszku do piecz., 2 żółtka, łyżka kakao. Masa serowa: 50 dag sera z wiaderka, 3 jajka, 7,5 dag masła, 1/2 szkl. cukru, 2 łyżeczki mąki ziemn., cukier waniliowy, skórka i sok z 1/2 cytryny.

Reklama

1. Ciasto zagnieć z podanych składników (bez kakao). Podziel je na pół i jedną część wymieszaj z kakao. Całość chłodź 30 min.

2. Oba ciasta zetrzyj, 3/4 powstałych wiórków włóż na dno kokilek.

3. Masa: żółtka utrzyj z cukrami. Dodaj masło, ser, sok i skórkę, mąkę ziemniaczaną. Ubij białka, dodaj do masy. Kokilki napełnij masą serową do 3/4 wysokości. Posyp resztą wiórków ciasta.

4. Piecz ok. 30 min w temp. 180-200°C.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag pełnoziarnistych herbatników, 2 op. galaretki, 1 kg serka waniliowego, 25 dag serka mascarpone, 3 łyżeczki żelatyny, 25 dag borówek amerykańskich. Agata Brzana, Iwonicz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.