Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Makowiec

Składniki na 10 porcji: ● 8 jajek ● kostka masła ● 40 dag cukru pudru ● 30 dag maku ● 60 dag jabłek ● 10 łyżek kaszy manny ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 2 tabliczki białej czekolady ● kilka kostek gorzkiej czekolady ● wisienki

Reklama

1. Mak sparz i zmiel dwukrotnie.

2. Masło utrzyj z cukrem, dodając po żółtku i łyżce maku. Dołóż starte na grubej tarce jabłka i proszek do pieczenia. Połącz z kaszą i wymieszaj z pianą z białek.

3. Blachę nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą napełnij ciastem. Piecz 50 minut w temp. 180°C.

4. Ostudzony makowiec pokrój i polej roztopioną białą czekoladą. Udekoruj gorzką czekoladą i wisienkami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 28 dag herbatników, białko, 5 dag masła, po 20 dag rabarbaru i cukru żelującego, 15 dag truskawek, 9 jajek, 25 dag mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 25 dag śmietany, 1 szkl. cukru,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.