Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (13:05)

    Placek kakaowo-bananowy

Składniki na 8 porcji: ● szkl. orzechów laskowych ● 1/3 szkl. daktyli ● sól. Krem: ● szkl. daktyli namoczonych w kawie ● 2 łyżki masła orzechowego. Dodatkowo: ● 2 puszki mleczka kokosowego ● szkl. cukru pudru ● 2 banany ● sok z cytryny ● kakao.

1. Namoczone wcześniej daktyle odcedź. Zblenduj z orzechami i solą. Masę odciśnij i wylep nią dno tortownicy. Odstaw do schłodzenia.

Reklama

2. Nasączone w kawie daktyle zmiksuj z masłem orzechowym. W razie potrzeby dolej 2 łyżki wody.

3. Tak przygotowaną masę rozsmaruj na spodzie. Ułóż na niej pokrojone i polane trzema łyżkami soku z cytryny banany.

4. Gęstą część mleczka kokosowego połącz z cukrem pudrem i ubij na krem. Wyłóż go na banany i posyp całość cienką warstwą kakao.

Kurier TV

Zobacz również

  • 1 puszka (850 ml) moreli, 5 jajek, 125 g masła (margaryny), 225 g cukru, sok i skórka starta z 1 cytryny, 75 g kaszy manny, 1 budyń waniliowy (na 500 ml mleka), 1 op. proszku do pieczenia, 750 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.