Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Puszysta rolada kremowa

Składniki na 8 porcji: Ciasto ● 3 jajka ● 5 dag cukru ● 6 dag mąki pszennej ● łyżeczka mąki ziemniaczanej; Krem ● 25 dag masła ● 25 dag gorzkiej czekolady ● łyżka cukru pudru

1. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami i wymieszaj z mąką pszenną oraz ziemniaczaną.

Reklama

2. Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej pergaminem i upiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Wyłóż je na ściereczkę, zdejmij pergamin i zwiń.

3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z utartym masłem oraz cukrem pudrem.

4. Ciasto rozwiń i posmaruj częścią kremu. Resztę rozsmaruj po zwinięciu rolady.

Kurier TV

Zobacz również

  • Aksamitny sernik

    Składniki: 10 dag masła, 20 dag herbatników, 4 jaja, 1 kg twarogu, 20 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek do pieczenia, 1/2 l kremówki 36 proc.,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.