Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Rolada waniliowa

Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki tortowej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, budyń waniliowy. Krem: 3 serki mascarpone (po 250 g), kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, puszka brzoskwiń w syropie, wiórki kokosowe.

Reklama

1. Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Wymieszaj ciasto. Przelej je na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 200°C około 12 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, ciasto zroluj.

2. Brzoskwinie osącz z syropu, kilka odłóż, resztę pokrój. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek i brzoskwinie. Roladę rozwiń, posmaruj częścią kremu, zwiń. Posmaruj kremem, udekoruj.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 białka, 12 dag cukru kryształu, 1 łyżka soku z cytryny, 10 dag cukru pudru, 5 dag orzechów laskowych, 400 ml kremówki 36 procent, 30 dag mieszanych owoców. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.