Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca 2017 (13:05)

    Rolada waniliowa

Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki tortowej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, budyń waniliowy. Krem: 3 serki mascarpone (po 250 g), kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, puszka brzoskwiń w syropie, wiórki kokosowe.

Reklama

1. Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Wymieszaj ciasto. Przelej je na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 200°C około 12 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, ciasto zroluj.

2. Brzoskwinie osącz z syropu, kilka odłóż, resztę pokrój. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek i brzoskwinie. Roladę rozwiń, posmaruj częścią kremu, zwiń. Posmaruj kremem, udekoruj.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.