Reklama
  • Wtorek, 7 marca 2017 (08:05)

    Rolada z kremem czekoladowym

Składniki na 10 porcji. Spód: 4,5 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru • 3 jajka • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 10 dag czekolady • 25 dag serka mascarpone • 220 ml śmietany • łyżeczka kakao •2 łyżki cukru pudru • olejek waniliowy. Dekoracja: 100 ml śmietany • cukier puder • 1/2 szklanki orzechów.

Reklama

1. Białka ubij, dodaj resztę składników. Ubij, piecz 20 minut w temp. 180°C. Zwiń w roladę.

2. 100 ml śmietany zagotuj z czekoladą. Serek zmiksuj z 120 ml śmietany, kakao i cukrem. Posmaruj ciasto kremem, zwiń. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Wyłóż na wierzch i posyp orzechami. Schłodź.

CZAS: około 50 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 1 puszka (850 ml) moreli, 5 jajek, 125 g masła (margaryny), 225 g cukru, sok i skórka starta z 1 cytryny, 75 g kaszy manny, 1 budyń waniliowy (na 500 ml mleka), 1 op. proszku do pieczenia, 750 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.