Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Rolada z kremem czekoladowym

Składniki na 10 porcji. Spód: 4,5 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru • 3 jajka • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 10 dag czekolady • 25 dag serka mascarpone • 220 ml śmietany • łyżeczka kakao •2 łyżki cukru pudru • olejek waniliowy. Dekoracja: 100 ml śmietany • cukier puder • 1/2 szklanki orzechów.

Reklama

1. Białka ubij, dodaj resztę składników. Ubij, piecz 20 minut w temp. 180°C. Zwiń w roladę.

2. 100 ml śmietany zagotuj z czekoladą. Serek zmiksuj z 120 ml śmietany, kakao i cukrem. Posmaruj ciasto kremem, zwiń. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Wyłóż na wierzch i posyp orzechami. Schłodź.

CZAS: około 50 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 200 g gorzkiej czekolady, 400 g masła (margaryny), 250 g cukru szczypta soli, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 8 jajek, 500 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek mleka, 75 g wiórków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.