Reklama
  • Środa, 30 kwietnia 2008 (11:41)

    Sernik wiedeński z bakaliami - w 1,5 godziny

Wiedeńskie przysmaki.

Zdjęcie

Sernik wiedeński z bakaliami /Smacznego
Sernik wiedeński z bakaliami
/Smacznego
Składniki na 16 porcji:

- 1/2 kg sera białego (półtłustego),

Reklama

- 4 jajka,

- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,

- 1 torebka cukru waniliowego,

- 1 szklanka cukru pudru,

- 1/2 kostki margaryny "Kasia",

- zapach, bakalie

Przygotowanie:

Ser przepuścić przez maszynkę. Jajka umyć, osuszyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawać po trochu sera. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Ubić pianę z białek. Delikatnie ją połączyć z masą. Na końcu dodać bakalie. Piec około 45 min.

Czas przygotowania 1,5 godziny minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1,5 szklanki mąki tortowej • żółtko • 3 łyżki oleju • łyżka octu • szczypta soli Nadzienie: 40 dag twarogu • 30 dag mrożonych wiśni • 25 dag masy makowej • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.