Reklama
  • Środa, 30 kwietnia 2008 (11:41)

    Sernik wiedeński z bakaliami - w 1,5 godziny

Wiedeńskie przysmaki.

Zdjęcie

Sernik wiedeński z bakaliami /Smacznego
Sernik wiedeński z bakaliami
/Smacznego
Składniki na 16 porcji:

- 1/2 kg sera białego (półtłustego),

Reklama

- 4 jajka,

- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,

- 1 torebka cukru waniliowego,

- 1 szklanka cukru pudru,

- 1/2 kostki margaryny "Kasia",

- zapach, bakalie

Przygotowanie:

Ser przepuścić przez maszynkę. Jajka umyć, osuszyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i margaryną. Do masy stopniowo dodawać po trochu sera. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Ubić pianę z białek. Delikatnie ją połączyć z masą. Na końcu dodać bakalie. Piec około 45 min.

Czas przygotowania 1,5 godziny minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag margaryny (1 kostka), 5 jajek, 1,5 szklanki cukru, sól, 3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4-5 łodyg rabarbaru, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.