Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca 2017 (13:05)

    Serowo-makowy torcik

Składniki na 10 porcji. Spód: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru pudru • żółtko • 30 dag maku. Masa: 75 dag twarogu • 12 dag cukru • 3 jajka • 10 dag masła. Dekoracja: 2 dag masła • 5 dag czekolady • snickersy.

Reklama

1. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj cukier puder, zmielony mak i żółtko. Zagnieć ciasto, schłodź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajka, twaróg i zmiksuj.

2. Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy. Wylej masę serową z pokrojonymi batonikami. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C. Masło rozpuść z czekoladą. Polej sernik, posyp batonikami.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 6 jabłek, 2 łyżki soku cytrynowego, 175 g masła (margaryny), 175 g cukru, 1 torebka cukru wanilinowego, 4 jajka, 300 g mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 200 g konfitury żurawinowej, 2 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.