Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Serowo-makowy torcik

Składniki na 10 porcji. Spód: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru pudru • żółtko • 30 dag maku. Masa: 75 dag twarogu • 12 dag cukru • 3 jajka • 10 dag masła. Dekoracja: 2 dag masła • 5 dag czekolady • snickersy.

Reklama

1. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj cukier puder, zmielony mak i żółtko. Zagnieć ciasto, schłodź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajka, twaróg i zmiksuj.

2. Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy. Wylej masę serową z pokrojonymi batonikami. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C. Masło rozpuść z czekoladą. Polej sernik, posyp batonikami.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 1 puszka (850 ml) moreli, 5 jajek, 125 g masła (margaryny), 225 g cukru, sok i skórka starta z 1 cytryny, 75 g kaszy manny, 1 budyń waniliowy (na 500 ml mleka), 1 op. proszku do pieczenia, 750 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.