Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Strudel z waniliowym nadzieniem

Składniki na 10 porcji: Ciasto i nadzienie: opakowanie ciasta francuskiego • 60 dag twarogu • 2 jajka • 30 dag mrożonych truskawek • 6 dag cukru pudru • 4 łyżki cukru pudru z wanilią • łyżka mąki ziemniaczanej • jajko do posmarowania • cukier puder Sos waniliowy: 125 ml mleka • 125 ml śmietany 30 proc. • 2 żółtka • 2 łyżki cukru pudru z wanilią

1. Ciasto rozwiń, ułóż na papierze do pieczenia posypanym mąką i cienko rozwałkuj. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, cukier waniliowy i mąkę. Białka ubij, wymieszaj z twarogiem. Dodaj pokrojone owoce.

2. Nadzienie wyłóż na ciasto, zawiń je i zlep. Jajko roztrzep, posmaruj wierzch i piecz 30 minut w temperaturze 200°C. Podgrzej śmietanę z cukrem, żółtkami, mlekiem. Polej ciasto.

Reklama

Czas: 1 godzina 20 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 25 dag mąki • jajko • 3 dag masła • 90 ml wody • szczypta soli Nadzienie: 50 dag twarogu sernikowego • 40 dag brzoskwiń z puszki • 3 jajka • 6 dag masła • 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.